Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο Χανίων για την εκδήλωση επι τη συμπλήρωση 10 ετών Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του πρώην Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου

Ήταν όλοι εκεί. Κλήρος και λαικοί, εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, δεν «έπεφτε καρφίτσα» καθώς όλοι ήθελαν να παραστούν την εκδήλωση που αποφάσισε να διοργανώσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης για τη συμπλήρωση δέκα ετών (2006 – 2016), Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου, από Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Βέβαια, συνεπής στην ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζει, ο ίδιος ο τιμώμενος δήλωσε πως δεν επιθυμούσε αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά «υπάκουσε» στην θέληση της Ιεράς Συνόδου.

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στο γεγονός και βυζαντινούς ύμνους, ενώ ακολούθησαν ριζίτικα τραγούδια τα οποία απέδωσαν παραδοσιακοί σύλλογοι από ολόκληρο το Νομό Χανίων.

 

Στην συνέχεια προβλήθηκε βιντεοταινία για τον βίο του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλητική αναφορά στην Αρχιεπισκοπική Διακονία και την δεκαετή πορεία του Τιμωμένου Πρωθιεράρχου, από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook