Εκτιμάται πως  θα επαρκεί για την υγειονομική ταφή  των απορριμμάτων για τα επόμενα 20 χρόνια

Την ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση της δημιουργίας του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων απορριμμάτων  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, το έργο ύψους 9,1 εκατομ. ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και ο χώρος εκτιμάται πως θα επαρκεί για την ταφή των απορριμμάτων που μένουν μετά την ανακύκλωση, για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο κ.Βάμβουκας ανέφερε επίσης πως «σε αυτή την πορεία διεκδίκησης η προετοιμασία μας ως φορέας ήταν πλήρης και είναι σημαντικό ότι εξ αρχής βρήκαμε την αμέριστη  συμπαράσταση και τη βοήθεια πρώτα απ’ όλους του αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας , κ. Γιώργου Σταθάκη, για την προώθηση και επιτάχυνση του έργου και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια.

Σημαντική επίσης ήταν η συμπαράσταση όλων των Βουλευτών των Χανίων, καθώς και η συμβολή του Περιφερειάρχη, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη,  κ. Νίκου Καλογερή, στην επίλυση του ζητήματος της  χρηματοδότησης των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook