Πιο ενεργά στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς θέλει τα Επιμελητήρια ο Μίχαλος

Αντιμέτωπες με καταγγελία των δανείων τους, θα βρεθούν στο επόμενο διάστημα, πολλές από τις εγκλωβισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν σήμερα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, καθώς η χώρα έχει δεσμευθεί για μείωση του ύψους των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε σεμινάριο για τους υπαλλήλους των επιμελητηρίων με θέμα: «Eξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων δημιουργεί ένα πλαίσιο που επιτρέπει σε βιώσιμες κατά τα άλλα επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να παραμείνουν στη ζωή αλλά, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός, ο οποίος θα επιτρέπει τη διαχείριση του μεγάλου όγκου υποθέσεων που θα προκύψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

«Η ταχύτητα, σε συνδυασμό με την αποκεντρωμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων, είναι άλλωστε αυτό που διαφοροποιεί την εξωδικαστική διαδικασία από την παραδοσιακή δικαστική οδό», σημείωσε.

Για να υπάρξουν στην πράξη, λοιπόν, αυτά τα οφέλη, όπως υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, χρειάζεται να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία τα επιμελητήρια. «Οι φορείς που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κάθε τόπου και κάθε κλάδου και διαθέτουν τόσο τις δομές, όσο και την εμπειρία για να στηρίξουν και να διευκολύνουν τα μέλη τους, που θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο νόμο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook