Την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Ταύρο ανακοίνωσε η Froneri Hellas, σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η εταιρεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν. Επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά των συναινετικών αποχωρήσεων είναι σημαντικά ανώτερα από τις αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος. Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2, 5 φορές τα νόμιμα. Όλα τα ποσά έχουν ευνοϊκή φορολογία, δεν έχουν άλλες κρατήσεις και καταβάλλονται εφάπαξ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas. Σταθερός στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές. Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρεία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει: στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς, στην διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς καθώς και στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον».

Η Froneri Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της Frobneri International Plc. Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις ευρώ, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την κοινοπραξία της Nestlé και της R&R και δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Η Nestlé και η PAI θα μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook