Απέσπασε συνολικά 9 βραβεία στον ετήσιο διαγωνισμό των Regional Media Awards 2017 που έγινε στην Αθήνα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε μία φαντασμαγορική βραδιά που έγινε την περασμένη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα στον πολυχώρο Gazarte στο Γκάζι, βραβεύτηκαν τα περιφερειακά ΜΜΕ της χώρας στον θεσμό των Regional Media Awards 2017, που διοργανώθηκαν από το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications

Το Flashnews.gr, βρέθηκε εκεί και απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία, κατακτώντας 5 Gold Awards, 3 Silver και ένα Bronze, σε κατηγορίες που αφορούν σε ρεπορτάζ και άρθρα του, διαφημιστικές καμπάνιες πελατών του και βέλτιστες πρακτικές αναφορικά στο περιεχόμενο και την εμφάνιση της ιστοσελίδας.  

Το Forum για τα ΜΜΕ της Περιφέρειας

Η φετινή διοργάνωση ήρθε ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, καθώς περιέλαβε και το Regional Media Forum 2017, το οποίο πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την τελετή απονομής. 

Σε αυτό συμμετείχαν καταξιωμένοι ξένοι keynote ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν την πραγματικότητα των περιφερειακών ΜΜΕ χωρών όπως η Μ. Βρετανία, αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι της εγχώριας κοινότητας (εκπρόσωποι ΜΜΕ της περιφέρειας, διαφημιζόμενοι και διαφημιστές), οι οποίοι μέσα από συζήτηση panel ανέδειξαν τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Περιφερειακά και Τοπικά ΜΜΕ. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, δηλώνοντας πως «Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών συνεπώς θεμέλιο λίθο ενός έθνους, ενός τόπου και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις δουλειές εθνικών Μέσων».

Στην συνέχεια οι Roger Holland και Jim Chisholm παρουσίασαν την σημασία που έχουν τα περιφερειακά ΜΜΕ στην χώρα τους, τις πρακτικές που έχουν εφαρμόσει, καθώς και το μέλλον τους στο διεθνές περιβάλλον. 

Λίγο αργότερα η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας ερευνών Bari Focus, κυρία Ξένια Κούρτογλου, παρουσίασε μία έρευνα με θέμα την «Κρυμμένη δύναμη των Περιφερειακών ΜΜΕ». 

H ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα πάνελ με θέμα: “Tα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα στην Ελλάδα σήμερα: Προκλήσεις και ευκαιρίες, θεωρία & πράξη”, στο οποίο συμμετείχαν  εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιριών και του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος.

Δείτε την τοποθέτηση του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων του κ. Κωνσταντίνου Καμάρα: 

 

Οι υποψηφιότητες και η Κριτική Επιτροπή

Συνολικά στα Regional Media Awards 2017 συμμετείχαν πάνω από 220 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα, σε τέσσερις κατηγορίες, Press, Radio, TV και Digital Media, ενώ κατατέθηκαν μερικές εκατοντάδες φακέλοι υποψηφιοτήτων, αφού η κάθε κατηγορία είχε 10 και πλέον υποενότητες. 

Η 21μελής επιτροπή που αξιολόγησε τους φακέλους απαρτίστηκε από δύο καθηγητές Πανεπιστημίου, από δέκα στελέχη των μεγαλύτερων διαφημιστικών εταιριών στην Ελλάδα, από δύο στελέχη εθνικών ΜΜΕ, ένα στέλεχος απο εταιρία ερευνών, έναν εκπρόσωπο από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, καθώς και πέντε στελέχη από μεγάλες ελληνικές εταιρίες (δείτε την σύνθεση της κριτικής επιτροπής εδώ). 

Πέντε Χρυσά, τρία Ασημένια και ένα Χάλκινο Βραβείο για το Flashnews.gr

Το ταξίδι της συμμετοχής του Flashnews.gr σε ανάλογες βραβεύσεις ξεκίνησε το 2015, όπου στον θεσμό των Digital Media Awards απέσπασε Silver Award, κατακτώντας την 2η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία του μετά το in.gr (δείτε εδώ), ενώ το 2016 στον θεσμό των Regional Media Awards απέσπασε συνολικά 6 βραβεία, ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα (δείτε εδώ). 

Φέτος η Δημοσιογραφική Ομάδα, το Τεχνικό Τμήμα και η Εμπορική Διευθυνση κατέθεσαν δέκα υποψηφιότητες και απέσπασαν εννέα βραβεία, 5 χρυσά, 3 ασημένια και ένα χάλκινο, όπου ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και βραβεία τα οποία το Flashnews.gr κατέκτησε σε συνεργασία με συνεργάτες και διαφημιζόμενους του.

Αναλυτικότερα τα βραβεία:

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο πρωτότυπο ρεπορτάζ» πήρε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μιχάλη Γιακουμάκη με τίτλο «Το σπάνιο φυτό που από όλο τον κόσμο υπάρχει μόνο στην Κρήτη»

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιάννης Ξυγκάκης.

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Το πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ με την χρήση βίντεο, ήχου και εικόνας» πήρε το ρεπορτάζ με τίτλο «Κρητικός γάμος και βάφτιση για τα ρεκόρ Γκίνες: 13 νονοί και 13 κουμπάροι». 

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Αν. Κρήτης του Flashnews.gr, κ. Κωνσταντίνος Συλιγάρδος.

 

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη έμμεση διαφήμιση» με την υποψηφιότητα που κατατέθηκε για την έμμεση διαφημιστική καμπάνια που έκανε το Flashnews.gr για την Coca – Cola σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρία Mindshare, με τίτλο «Flashnews.gr & MINDSHARE: Η Coca Cola δημιουργεί για την Κρήτη και τιμάει τον Μινωικό Πολιτισμό».

Το βραβείο παρέλαβε η κα Ιωσηφίνα Αντωνάκη, Regional Media Manager της διαφημιστικής εταιρίας Mindshare.

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Πιο αποτελεσματική διαφημιστική καμπάνια» με την υποψηφιότητα που κατατέθηκε για την καμπάνια της WIND Hellas με τίτλο «WIND και Flashnews.gr τρέχουν για το RUN GREECE Heraklion».

Το βραβείο παρέλαβε η κα Χριστίνα Κοραή, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου της WIND Hellas.

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Δημιουργική διαφημιστική υπηρεσία» με την υποψηφιότητα που κατατέθηκε για την διαφημιστική καμπάνια του Flashnews.gr για την εταιρία Θ. Σχετάκης ΑΕ με τίτλο «Η Εταιρία «Θ. Σχετάκης ΑΕ» και Flashnews.gr καινοτομούν για την διαφήμιση και προβολή προϊόντων και υπηρεσιών».

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρίας Θ. Σχετάκης ΑΕ, η κα Σταυριανή Ρογκάκου.

Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Άρθρο» με το άρθρο της Ιωάννας Ροζάκη με τίτλο «Η εμπειρία ενός γιατρού που περιέθαλψε έναν νέο από τροχαίο ατύχημα».

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Αρθρογράφου, η κα Ασημένια Μανούσακα.

 

Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο site για κινητές συσκευές» με την υποψηφιότητα που κατατέθηκε με τίτλο «Όταν το Responsive Web Design προσφέρει μία μοναδική εμπειρία περιήγησης», όπου να θυμίσουμε ότι την κατασκευή αλλά και την τεχνική υποστήριξη του Flashnews.gr την έχει η εταιρία ΙΜΜΚΟ Web.

Το βραβείο παρέλαβε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Flashnews.gr, κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης 

 

Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Προβολή συνδυαστικού περιεχομένου μέσα από διαφορετικές πλατφόρμες», όπου το Flashnews.gr βραβεύτηκε για την παρουσίαση του περιεχομένου του στο Facebook, σε συνεργασία με την εταιρία WATERTRON London και με τίτλο «Web και mobile site σε συνεργασία με την Facebook για την παρουσίαση του περιεχομένου κάθε ώρα και σε κάθε μέρος».

Το βραβείο παρέλαβαν οι κυρίες Ειρήνη Τσεσμετζή Marketing Manager και Σοφία Cookie Marketing Executive από την εταιρία WATERTRON London.

 

Και τέλος Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Αρχική Σελίδα», με την υποψηφιότητα με τίτλο «Το σύγχρονο web design και η συνεχής ανανέωση στην υπηρεσία του αναγνώστη», τον ανασχεδιασμό της οποίας ανέλαβε επίσης η εταιρία ΙΜΜΚΟ Web.

Το βραβείο παρέλαβε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Flashnews.gr, κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης.

Η βραδιά των βραβεύσεων έκλεισε με το καθιερωμένο πάρτι στο roof garden του Gazarte

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν και απένειμαν τα GRAND Awards, εκτός του προέδρου της κριτικής επιτροπής, κ. Κ. Καμάρα, ο Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ, κ. Δ. Βέργαδος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, κ. Α. Γρηγορόπουλος. 

Χορηγός των βραβείων είναι η Mave Media και η Digitad. Υποστηρικτές των βραβείων είναι η FocusBari, η Global Media Communication και η Red Lemon. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Iab Hellas.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς από την Ομάδα του Flashnews.gr

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εταιρίες Θ. Σχετάκης ΑΕ, WIND Hellas και Coca – Cola Τρία Εψιλον & MINDSHARE, που επέλεξαν το Flashnews.gr να διαφημίζουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και μέσα από αυτές τις συνεργασίες μας δόθηκε η ευκαιρία να κατακτήσουμε τα παραπάνω βραβεία. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους διαφημίστηκαν και διαφημίζονται στο Flashnews.gr, καθότι χωρίς την διαχρονική συνεργασία μας, δεν θα είχαμε επιτύχει έως σήμερα και δεσμευόμαστε για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας στις εταιρίες WATERTRON London και ΙΜΜΚΟ, αφού χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε προχωρήσει την δουλειά μας ένα βήμα παραπέρα, παρέχοντας στους αναγνώστες μας το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουν καθημερινά. 

Και τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι στους 536.378 μοναδικούς αναγνώστες μας (στοιχεία επισκεψιμότητας της Google Analytics Αύγουστος 2017), που η εμπιστοσύνη τους εδώ και 6 χρόνια μας βοήθησε να κατακτήσουμε τα παραπάνω βραβεία και μας ανέδειξε ως ένα από τα καλύτερα ειδησεογραφικά portals της Ελλάδας. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε άμεση, αδέσμευτή και αντικειμενική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook