Έκλεισε τις πύλες το 2nd  International Basketball Tournament Crete/Heraklion

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, κατά  κοινή ομολογία των συμμετεχόντων ομάδων, αλλά και των φίλων του μπάσκετ, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και τις δύο ημέρες του τουρνουά, έκλεισε τις πύλες το 2nd  International Basketball Tournament Crete/Heraklion. 

Σκοπός του τουρνουά  που διοργανώθηκε από την ALFA PLUS A.E,  και το FERIAS TRAVEL  που είχαν και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι πάντα είναι αρωγοί σε τέτοιου  είδους  διοργανώσεις, ήταν να αναδείξουν, πέρα από την αγωνιστική πλευρά του τουρνουά, με την συμμετοχή ομάδων εκτός Ελλάδας και την άλλη πλευρά της διοργάνωσης ώστε το Ηράκλειο και η Κρήτη να γίνουν  ξανά το επίκεντρο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ, αναδεικνύοντας την τουριστική, πολιτιστική  και πολιτισμική δυναμική του νησιού.Και οι τοπικοί φορείς που στήριξαν την διοργάνωση δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι και θα συνεχίσουν να στηρίζουν μεγάλες και μικρές διοργανώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που είδε από κοντά τους τελικούς δηλώνει. «Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και υποστηρίζει μικρές και μεγάλες διοργανώσεις που αναδεικνύουν-ενισχύουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και που προβάλλουν  το νησί μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άλλη μια συνδιοργάνωση το «2ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Κρήτη/Ηράκλειο» ολοκληρώθηκε χθες και στέφθηκε με επιτυχία, όπου πλήθος φιλάθλων όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κορυφαίους αθλητές αλλά και να απολαύσουν ωραίο θέαμα μεταξύ κορυφαίων ομάδων διεθνώς.Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές, προπονητές, στους οργανωτές την «Alfa Plus Α.Ε.»  την «Ferias Travel», τον Δήμο Ηρακλείου που μαζί με την Περιφέρεια στήριξαν την συνδιοργάνωση». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς που επι μέρες ήταν κοντά στους διοργανωτές και βοήθησε πολύ στην επιτυχημένη διοργάνωση. «Για εμάς το σημαντικότερο από τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι τα εύσημα που εισπράττουμε από τους συμμετέχοντες. Όταν ακούς τον προπονητή του Ολυμπιακού να δηλώνει ότι αυτό είναι το καλύτερο τουρνουά στο οποίο παίρνει μέρος η ομάδα, ή όταν ακούς ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να συγκρίνουν το τουρνουά με το φάιναλ – φορ, αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «Ερυθρόλευκοι» διάλεξαν το Ηράκλειο για να δώσουν το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα.

Οι μεγαλύτερες ομάδες, διεθνείς ομοσπονδίες, αθλητές με περγαμηνές επιδιώκουν να έρχονται στην πόλη μας για αγώνες ή προετοιμασία και αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να πετύχουμε την κεντρική πολιτική μας στόχευση όσον αφορά τον αθλητισμό: Να καταστήσουμε δηλαδή το Ηράκλειο αθλητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας. Θέλω να ευχαριστήσω τους οργανωτές alfa plus.Ferias travel, τον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ κ.Μαρκάκη,την Περιφέρεια Κρήτης, τους χορηγούς ,τους χορηγούς επικοινωνίας καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρών στους αγώνες».  

Η παρουσία των τεσσάρων μεγάλων ομάδων που  προσέφεραν στο κοινό θέαμα υψηλής ποιότητας, κατά δήλωση των προπονητών-συνοδών και αθλητών των αποστολών, αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη, ώστε το   International BasketballTournament Crete/Heraklion, να γίνει θεσμός.

 Όλοι επεσήμαναν την άψογη φιλοξενία και το υψηλό επίπεδο των αγώνων και τις δύο ημέρες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίν, Νέβεν Σπάχια, ο οποίος μίλησε για τουρνουά, τόσο από πλευράς ποιότητας και οργάνωσης ‘’επιπέδου Final Four Eυρωλίγκας’’, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι ΄’αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία, το τουρνουά άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλες τις ομάδες και ευχόμαστε να γίνει θεσμός, γιατί είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης και πιστεύω ότι στο μέλλον όλο και περισσότερες ομάδες θα θέλουν να συμμετάσχουν  σε αυτό το τουρνουά.’’

Ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητή της Ούνιξ Καζάν, επεσήμανε: ‘’Την φιλοξενία της Κρήτης, εγώ την γνωρίζω και το τουρνουά ήταν μια ευκαιρία να την γνωρίσουν και οι άνθρωποι της ομάδας μου, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι. Όλα ήταν τέλεια.’’

Ακόμα και η αποστολή του Ερυθρού Αστέρα, που και πέρυσι είχε πάρει μέρος στο τουρνουά, εκφράστηκε με τα πιο κολακευτικά λόγια, τόσο για την φιλοξενία, όσο και για το επίπεδο της διοργάνωσης σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Παράλληλα το τουρνουά ανέδειξε και το κοινωνικό πρόσωπο του τόπου μας, με την διοργάνωση του τουρνουά 3on3 με το οποίο στήριξε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης με όλα τα έσοδα (χρηματικά η σε είδος) από την συμμετοχή των ομάδων  πηγαίνουν στο ίδρυμα. 

Να μην παραλείψουμε και τον επιμορφωτικό του χαρακτήρα, αφού ο Ολυμπιακός και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, έδωσαν την δυνατότητα σε Κρήτες προπονητές μπάσκετ, να παρακολουθήσουν προπόνηση της ομάδας και να κρατήσουν σημειώσεις για την δική τους ενημέρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook