Με έντονο διαδικτυακό αποτύπωμα ξεκίνησε την προεκλογική καμπάνια του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κι επικεφαλής της Παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο» κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

«Με την εμπειρία που αποκτήσαμε στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, αλλά πολύ περισσότερο εμπνεόμενοι από την όρεξη, το σχέδιο, το πείσμα των νέων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον Επιμελητηριακό κόσμο του Ηρακλείου», όπως δήλωσε ο Μανώλης Αλιφιεράκης, τίθεται ξανά επικεφαλής και υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης, πλαισιωμένος από συνυποψηφίους του, επεσήμανε πως το «το ελληνικό κράτος οφείλει να αντιμετωπίσει των ιδιωτικό τομέα ως το βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Αυτός ήταν ο βασικός άξονας, πάνω στον οποία στηρίξαμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην απόφαση της παράταξης να τεθεί εκ νέου επικεφαλής, αλλά και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της να είναι ξανά υποψήφιοι στις εκλογές του ερχόμενου Δεκέμβρη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά « η παράταξη αποφάσισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Ότι πρέπει να διεκδικήσουμε μια ακόμα θητεία στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τα μέλη της παράταξης μας με αποφασιστικότητα, με εμπιστοσύνη μου ανέθεσαν να ηγηθώ ως Υποψήφιος Πρόεδρος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας στις Επιμελητηριακές Εκλογές του Δεκεμβρίου. 

Ήταν μια απόφαση ομόφωνη, μια απόφαση που με γεμίζει ευθύνες. Μια απόφαση τιμητική.  Η παράταξη πέρα από δυναμική, έμπειρη και υπεύθυνη, είναι ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό. Στηρίζεται στην εμπειρία αλλά και στη δυναμική των νέων μελών της. Των νέων επιχειρηματιών του Ηρακλείου, που αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο τους.  Που αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά ενισχύοντας τον κοινό μας αγώνα. Που εκπροσωπούν όλο το φάσμα των επιχειρήσεων. Που είναι αφοσιωμένοι στην επιμελητηριακή προοπτική».

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο» είναι ότι στηρίζεται  στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Ότι απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρουν τις αληθινές ανάγκες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, που έχουν δουλέψει γι΄αυτό, που έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα, που έχουν έργο να ολοκληρώσουν.

Παράλληλα, ο Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε, ότι η παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής, εκπροσωπεί τους πολλούς και όχι τους λίγους. Θα συνεχίσει να δουλεύει και για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των μελών της, της κοινωνίας και όχι μόνο της αγοράς. Ενώ χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι δεν κρύβεται πίσω από τα στενά όρια ενός και μόνο κόμματος, ότι δεν στήνει  διαχωριστικές γραμμές, απευθυνόμενη σε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του επιμελητηριακού κόσμου

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, ανέφερε πως αυτό που  χρειάζεται τώρα είναι  να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην αλλαγή των δομικών χαρακτηριστικών  της τοπικής οικονομίας. Να μπορέσει να αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς, στηριζόμενη αυτή τη φορά σε υγιείς σε σταθερές βάσεις. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις νέες και στους νέες που τα τελευταία χρόνια έφυγαν στο εξωτερικό περιγράφοντας μια μεγάλη πρόκληση για το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Την πρόσκληση όλων αυτών των νέων να γυρίσουν στο Ηράκλειο, «να βοηθήσουμε τους νέους του Ηρακλείου να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους. Να τους πούμε πως και εδώ στο Ηράκλειο υπάρχουν επιχειρήσεις που τους χρειάζονται. Πως υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους, να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του ονόματος και του σήματος της παράταξης, που έγινε με ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο, μέσα από Twitter Wall και την απευθείας διασύνδεση όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του συνδυασμού με τη χρήση του hashtag #MprostaEpimelitirio,  δόθηκε στους δημοσιογράφους και η ταυτότητά της στο διαδίκτυο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook