Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας έκανε λόγο για δικαίωμα σε αντίποινα με καταρρίψεις ακόμη και εκτός βορειοκορεατικού εναέριου χώρου

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ με την Πιονγκγιάνγκ να προειδοποιεί σε αντίποινα μετά την επίδειξη δύναμης της Ουάσινγκτον με τις πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα και ότι η Πιογνκγιάνγκ έχει δικαίωμα σε αντίποινα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών, ακόμη και αν είναι εκτός του εναέριου χώρου της χώρας. 

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ υποστήριξε ότι η ηγεσία μας δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη και ως εκ τούτου κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρι. «Αυτό είναι μια ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου», πρόσθεσε. 
«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιός δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη θα απαντηθεί τότε», σε μια απευθείας του αναφορά στο tweet του Τραμπ.

«Με δεδομένη την κήρυξη πολέμου από τον Τραμπ, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ανώτατου ηγέτη της DPRK (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας)», συνέχισε ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ.

Η Κίνα κάλεσε εκ νέου σήμερα όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και να μην «ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις πτήσεις των αμερικανικών βομβαρδιστικών κοντά στις βορειοκορεατικές ακτές, οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε μία νέα ανταλλαγή λεκτικών πυρών. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι εάν οι ΗΠΑ χρειαστεί να υπερασπιστούν τα εδάφη τους ή των συμμάχων τους, η χώρα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να καταστρέψει ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας από το ίδιο βήμα αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ«διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook