Άκρως χειμωνιάτικος ο καιρός και την Παρασκευή.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας των θυελλώδων ανέμων που πνέουν 8 και 9 μποφόρ. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, από Παλούκια προς Πέραμα, από Φανερωμένη προς Νέα Πέραμο, αλλά και από Αρκίτσα προς Αιδηψό.

Πρόβλεψη του καιρού για σήμερα

Στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και στα ανατολικά πελάγη θα πνέουν εντάσεως 8-9 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες όμως θα εξασθενήσουν επίσης.

Ειδικότερα, στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα, όμως, θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια της Αττικής η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές . Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Στις βόρειες Κυκλάδες τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.