Ισχυρή αστυνομική δύναμη από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο και τους γύρω δρόμους – Την ερχόμενη Πέμπτη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του διπλού φονικού που είχε συγκλονίσει την Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση: 14:30

Οχυρωμένο φρούριο, θυμίζε από νωρίς το πρωί  το κέντρο του Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας στον Προφήτη Ηλία, σε δεύτερο βαθμό, διεκόπη λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξή της καθώς η δίκη θα ξεκινήσει με την κατάθεση του πετέρα του Πρίαμου Ξυδάκη και το δικαστήριο έκρινε πως η κατάθεση δεν πρέπει να διακοπεί.

Έτσι η δίκη θα ξεκινήσει ουσιαστικά το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου, προκειμένου μέσα σε μία ημέρα να ολοκληρωθεί η κατάθεση του βασικού μάρτυρα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το διπλό φονικό, αλλά και μικρότερος αδερφός του, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται το ίδιο βράδυ να προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.

Toν Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 54χρονος κρεοπώλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, ενώ ο αδερφός του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο της Νεάπολης, αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί και η εκδίκαση του ανήλικου, τότε γιου του κρεοπώλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Ο σήμερα 22χρονος κατηγορούμενος, αναμένεται να καθίσει εδώλιο του τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, στις 6 Οκτωβρίου του 2017.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook