Μετά την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου οι πολύτεκνοι “τρέχουν” για να εντάξουν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης τις αναγκαίες υποδομές

Την ικανοποίησή τους για την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού πολυτέκνων στην θέση Σιώπατα των Μουρνιών, εξέφρασαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Χανίων.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου μίλησαν για την μεγάλη προσπάθεια που διήρκεσε σχεδόν 25 χρόνια και η οποία πλέον εισέρχεται στο τελικό στάδιο μετά την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου απο τον Υπ.Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Περίπου 470 πολύτεκνοι – μέλη του συλλόγου θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν οικόπεδο στον οικισμό. Είμαστε στην τελευταία φάση της προσπάθειας ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου πατήρ Ευτύχης Ανδρουλάκης.

Όπως επεσήμανε ο κ.Ανδρουλάκης εκείνο που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να βρεθούν τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τα δίκτυα υποδομής, όπως ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό, οδοποιία. Στόχος του συλλόγου είναι το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Απο την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Λειψάκης τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, επισημαίνοντας πως ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται διαρκώς.

Στα οικονομικά δεδομένα αναφέρθηκε ο ταμίας του συλλόγου

 

Τέλος για την στήριξη που βρήκαν στην πολυετή προσπάθειά τους αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου πολυτέκνων νομού Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook