Ημερίδα με θέμα «Η κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα οφέλη τους» πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017,  στο  «Σπίτι του Πολιτισμού».

Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης: Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015-2016 »  μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης και αφορά στην ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδωκαιμεμονωμένων ατόμων ωφελούμενων του προγράμματος ΕΠ ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής) σε θέματα υγιεινής διατροφής (Κρητική διατροφή, δεδομένα μελετών μεσογειακής διατροφής σε παιδιά και σε εγκυμονούσες)  τα οφέλη της στην υγεία και βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18.00 Χαιρετισμοί
18.20 “Επιδιώκοντας την αλλαγή στη συμπεριφορά υγείας: Η σημασία της επι-κοινωνίας και της γλώσσας.”
Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής – Πρωτοβάθμιας Φρονίδας Υγεία, Διευθυντής  Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης 
18.40 “Φτώχεια και υγεία.”
Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, εκλεγείσα Επίκουρος Καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης  
19.10 “Η αξία της Κρητικής διατροφής στην υγεία του πληθυσμού της Κρήτης”
Χρήστος Χατζής, Ιατρός, Διατροφολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Τιράνων
19.30 Διάλειμμα
19.50 “Η σημασία της διατροφής στην υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης ”
Ειρήνη Θεοδωράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD, Διδά-κτωρ Παν/μίου Αθηνών
19.10 "Βασικοί  κανόνες ατομικής υγιεινής καθώς και ασφάλειας - υγιεινής- επεξεργασίας τροφίμων".
Γιώργος Φραγκιαδάκης, Δρ. Βιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρή-της
20.30 Λήξη ημερίδας – Συμπεράσματα
Αναστάσιος Φιλαλήθης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Τµήµα Ιατρικής Πανεπιστηµίου Κρήτης