Oικονομική βοήθεια 150.000 ευρώ για τη Σαμοθράκη

Προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες που προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές της Σαμοθράκης, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου, ενέκρινε έκτακτη οικονομική βοήθεια, ύψους 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα τη Σαμοθράκη, ξεκίνησαν σήμερα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμος Σαμοθράκης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ενώ κλιμάκια των μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νησί, έθεσαν ως προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση της Χώρας, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης και βράχων από τα νερά της θεομηνίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι σημαντικότερες ζημίες καταγράφονται στα κτίρια του δημαρχείου και του Κέντρου Υγείας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, στο δημαρχείο κατέρρευσε ο ένας τοίχος και μέρος της στέγης με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του εξοπλισμού και των αρχείων, με τα ορμητικά νερά να σχηματίζουν καταρράκτες βρίσκοντας διέξοδο στα παράθυρα και τις πόρτες του κτιρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook