Σε νέα δήλωση στήριξης του ευρώ προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη τόνισε ότι το κοινό νόμισμα παραμένει σταθερό.

«Το ευρώ παραμένει σταθερό. Εάν δεις τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος βλέπεις ότι οι αγορές πράγματι έχουν εμπιστοσύνη στο ευρώ », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε μάλιστα, όπως δημοσιεύει η naftemporiki.gr, το γεγονός ότι το ευρώ παρέμεινε σταθερό όλους αυτούς τους μήνες «με όλες τις αναταραχές», οι οποίες, όπως είπε, οφείλονται πάνω απ\’ όλα στην κρίση χρέους στις ΗΠΑ και στην επιδείνωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία. «Έχει παραμείνει μόνιμα σε εύρος μεταξύ 1,40 και 1,50 έναντι του δολαρίου», υπενθύμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στο ευρώ παρά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι τα επίπεδα του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υψηλότερα ακόμη και από αυτά των πιο υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

Χαρακτήρισε επιπλέον υπερβολικές τις αναταραχές των τελευταίων εβδομάδων στα χρηματιστήρια, σημειώνοντας ότι οι πάντες εξεπλάγησαν από το μέγεθός τους.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι τα οικονομικά θεμελιώδη της Γερμανίας παραμένουν ισχυρά, ενώ ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το τρέχον έτος θα ανέλθει στο 3%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook