Βραβεία Φιλίας  από τον Δήμο Ιεράπετρας σε 76 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες στο κλείσιμο του 2ου Φεστιβάλ Τουρισμού

Στον προαύλιο χώρο του Ενετικού Φρουρίου Καλές στην πόλη της Ιεράπετρας έπεσε η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Τουρισμού που διοργάνωσε ο Δήμος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Μετά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, όπως η Παχειά Άμμος, το Κουτσουνάρι, το Σελάκανο, ο Μακρύς Γιαλός και το Μύρτος, το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις στην πόλη της Ιεράπετρας προς τιμή επαναλαμβανόμενων για χρόνια επισκεπτών της περιοχής.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Καλέ απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για τρίτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία Φιλίας σε επισκέπτες που επιλέγουν επι σειρά ετών την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας για τις διακοπές τους, ενώ ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά με τη συμμετοχή του συγκροτήματος του Βαγγέλη Βαρδάκη και τις χορευτικές ομάδες του Δήμου Ιεράπετρας και της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δημήτρη Καπαράκη. Συνολικά σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ απονεμήθηκαν 76 Βραβεία Φιλίας σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, πολλοί μάλιστα εκ των οποίων επισκέπτονται την περιοχή για τριάντα και πλέον έτη.  

Σε ένα τόπο προικισμένο από τη φύση, όπως αναφέρθηκε,  που συγκεντρώνει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού, οφείλουμε όλοι μαζί, ο καθένα από την πλευρά του, να βάλουμε τον πήχη ακόμα υψηλότερα, υιοθετώντας αφενός αρχές και αξίες και δημιουργώντας αφετέρου συνθήκες και υποδομές που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τον τόπο μας και θα μας οδηγήσουν στην επιθυμητή βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Ιεράπετρας, όπως αναφέρθηκε και κατά την ανάγνωση του χαιρετισμού του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη,  θέτει   ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής του πολιτικής την τουριστική ανάπτυξη στο μέτρο και στο βαθμό που αναλογεί στον δήμο και με διάθεση εποικοδομητικής και γόνιμης συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, τους αρμοδίους φορείς και συλλόγους υποστηρίζει  ενεργά όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη κιόλας μέρα, την προσπάθεια ανάδειξης της τουριστικής μας ταυτότητας, εκλαμβάνοντας τον τουρισμό ως ένα βασικότατο άξονα ανάπτυξης και προόδου.  

Με έργα αλλά και δράσεις που εκτείνονται σε όλη την έκταση του δήμου Ιεράπετρας, αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε καθημερινά τις δυνατότητες που έχει κάθε σημείο αυτού του τόπου, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Καλαντζάκης, διεκδικώντας και υλοποιώντας υποδομές που θα μας οδηγήσουν σε νέες επιθυμητές συνθήκες ανάπτυξης.

Στην τελετή λήξης του 2ου Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, κ. Μάνος Λουτσέτης και κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Γιάννης Γουλιδάκης και κ. Νίκος Δασκαλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ.Μιχάλης Παπαδάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Θεοδώρα Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων κα.

Το 2ο Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία και την  Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας, υπό την ευθύνη του Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Αργύρη Πανταζή και υποστηρίχθηκε από τοπικές κοινότητες, συλλόγους, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο Δήμος Ιεράπετρας, η Αντιδημαρχία Τουρισμού και η Επιτροπή Τουρισμού ευχαριστούν θερμά  όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης: Την Περιφέρεια Κρήτης, τις δημοτικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, τα Τοπικά Συμβούλια Αγίου Ιωάννη, Παχειάς Άμμου, Μύρτου, Αγίου Στεφάνου και Σταυροχωρίου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κουτσουρά – Σταυροχωρίου, Σελακάνου, Μύρτου, Παχειάς Άμμου, την  Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Μακρύ Γιαλού, την ομάδα διάσωσης ΕΔΙΚ, τα ξενοδοχεία Nakou Village, Petra Mare, Tylissos Beach, Blue Sky Hotel, Ostria Resort & Spa, Almyra, Korali, Sunshine Hotel, Aroma Hotel & Spa, Coriva Village, Kakkos Bay Hotel, Astron Hotel, El Greco Hotel, Mikri Poli Hotel, Sunwing, Sauth Coast, South Coast Hotel, τα Ζαχαροπλαστεία Εdelweiss και Τάκης Βούλα, το σούπερ μάρκετ Φαιστός του Μπάμπη Χατζάκη, τα εστιατόρια Robinson και Καλλιοτζίνα, το κατάστημα ειδών συσκευασίας Μαυράκη, το ανθοπωλείο Χατζάκη, το Ostria catering και τους εικαστικούς καλλιτέχνες, Σοφία Γιαλούση, Ιωάννη Νταντή, Αλεξία Σερετίδου, Σύλβια Γιανόφσκα και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την διοργάνωση, το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη, τη Χορευτικά Ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας και την χοροδιδάσκαλο, κ. Κατερίνα Βαγγέλα, τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών του Δημήτρη Καπαράκη και τέλος την κα. Λένα Σωμαράκη, εισηγήτρια θεμάτων τουρισμού της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού για τη συμμετοχή στην Τελετή Λήξης.   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook