Μεταφέρεται λόγω καιρικών συνθηκών-βροχοπτώσεων στο κινηματοθέατρο “Αστόρια”

Μεταφέρεται λόγω καιρικών συνθηκών-βροχοπτώσεων στο κινηματοθέατρο “Αστόρια” σήμερα Παρασκευή (29/9)  βράδυ η όπερα-ντοκουμέντο “Μίνως” της Μαριέλλης Σφακιανάκη (δισεγγονης του Μίνωα Καλοκαιρινού) που ήταν να πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο “Καζαντζάκης” Ηρακλείου. Η συναυλία -Όπερα θα ξεκινήσει στις 9 μμ  και η είσοδος στους πολίτες θα είναι ελεύθερη.

Η ιστορία του Μίνωα Καλοκαιρινού και συνακόλουθα της ανακάλυψης της Κνωσού, αποτελεί το περιεχόμενο της Όπερας, η πρώτη εκτέλεση της οποίας έγινε χθες στην κεντρική αυλή του Αρχαιολογικού χώρου και αποτελεί ύψιστη απόδοση τιμής και αναγνώρισης του μεγάλου Ηρακλειώτη πρώτου ερευνητή των ανακτόρων του Μίνωα.

Οργανωτής των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλειου, με συνδιοργανωτές το Υπουργείο πολιτισμού-Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλειου, την ΕΡΤ και τον Δήμο Ηρακλειου.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ  διευθύνει η Ζωή Ζενιώδη.

Διδασκαλία Χορωδίας της ΕΡΤ Δημήτρης Κτιστάκης.
Σολίστες:

Στο ρόλο του Μίνωα Καλοκαιρινού ο βαρύτονος Πέτρος Σαλάτας.

Τη Σκεύω Καλοκαιρινού ερμηνεύει η μεσόφωνος Σοφία Καπετανάκου.

Στο ρόλο του επιστάτη των ανασκαφών ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας και του «οράματος», της φανταστικής Αριάδνης, η υψίφωνος Βικτώρια Μανωλίδου.

Στο θεατρικό συμμετέχουν οι: Στέλιος Κτενιαδάκης, Παναγιώτης Γεωργαντής, Δημήτρης Βατσος, Βαγγέλης Μαστρογιαννάκης, Τάσος Καισαρλής, Χρόνης Σαπουντζάκης  και Δομήνικος Ταβερναράκης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Ενδυματολόγος: Άννα Μαχαιριανάκ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook