Πάνω από 4000 δρομείς από την Κρήτη την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού όλων των ηλικιών θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου

Πάνω από 4000 δρομείς από την Κρήτη την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού όλων των ηλικιών θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου την Κυριακή 1η Οκτωβρίου αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό με στόχο την διάδοση του εθελοντισμού, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς. Αυτό τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης από τους συνδιοργανωτές του αγώνα –Περιφέρεια Κρήτης, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και θραψανού. 
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Μινώα-Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη, του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του συλλόγου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργου Αλεβιζάκη, αθλητών, εκπροσώπων φορέων, εθελοντικών και κοινωνικών οργανώσεων έγινε εκτενής αναφορά στην διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου Κρήτης και στις διαστάσεις-μηνύματα που στέλνονται για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό, τον εθελοντισμό, ευρύτερα την κοινωνική προσφορά. 

Μεγάλος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Stoiximan, την οποία εκπροσώπησε ο υπεύθυνος χορηγιών της Κώστας Γαλανόπουλος, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης γνωστοί μαραθωνοδρόμοι όπως, Κώστας Γκελαούζος, Νικόλας Φράγκου, Γιάννης Ζερβάκης, Γιώτα Βλαχάκη, Χρήστος Καλλίας και Ράνια Ρεμπούλη. 

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι θα είναι 21 χιλιόμετρα και για τέταρτη  χρονιά θα γίνουν παράλληλοι αγώνες δρόμου ArkalochoriStreetRun 5χλμ – 10χλμ και 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.
Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν: 

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: « Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός 4.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στον αγώνα, πρόκειται για μία εκπληκτική  αθλητική διοργάνωση.  Ευχαριστούμε τον κόσμο που στηρίζει τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, το θετικό είναι ότι το δρομικό κίνημα στην χώρα μας συνεχώς μεγαλώνει, και μάλιστα συνδυάζεται με ουσιαστικά μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, που παρακινούν τους πολίτες στον εθελοντισμό, στην κοινωνική προσφορά».   

Δήμαρχος Μινώα  Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Είναι για μας χαρά να φιλοξενήσουμε στην ενδοχώρα του νομού ένα τέτοιο γεγονός.  Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που δείχνει ότι με τον εθελοντισμό, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, μπορούμε και στην ενδοχώρα της περιφέρειας του νησιού να διοργανώσουμε  μεγάλα γεγονότα.  Θέλω να τονίσω τον καθοριστικό ρόλο των εθελοντών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.  Επίσης μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τη φιλοξενία της Κρήτης, της ενδοχώρας και να προβάλλουμε παράλληλα τις εναλλακτικές ομορφιές της».   

Ο υπεύθυνος χορηγιών της εταιρείας Stoiximan.gr Κώστας Γαλανόπουλος: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη για τη διοργάνωση αυτή. Ως μεγάλος χορηγός που είμαστε εδώ και δύο χρόνια έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στο δρομικό κίνημα και σε όλες τις διοργανώνεις που έχουν να κάνουν με αυτό και πάντα φροντίζουμε να πλαισιώνουμε την παρουσία μας σε αυτές τις διοργανώσεις με πράγματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική εταιρική ευθύνη, όπως είναι να γίνεις δότης του μυελού των οστών.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός όπου γίνεται στην ενδοχώρα της Περιφέρειας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπου και την αποκέντρωση, ενδυναμώνοντας τη ζωή και τη ζωντάνια στα χωριά μας. 
Είναι μία εκδήλωση που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και διάδοση του μαζικού αθλητισμού  καθώς ο  μαραθώνιος συμπεριλαμβάνει αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα τα κοινωνικά μηνύματα που περνάνε είναι εξίσου σημαντικά, αφυπνίζουν τους πολίτες για προσφορά και εθελοντισμό». 

O Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης:

«Στόχος μας τώρα είναι να υποδεχθούμε τους 1500 αθλητές εκτός Κρήτης και από 35 χώρες και τους αθλητές από όλη την Κρήτη, προβάλλοντας παράλληλα την Κρητική φιλοξενία, αλλά και την κοινωνική προφορά, καθώς φέτος στηρίζονται οι κοινωνικές οργανώσεις «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού». Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα όσους συμμετέχουν και βοηθούν στον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Όλα τα παραπάνω μας κάνουν υπερήφανους, και μεγαλώνουν τις υποχρεώσεις μας στο μέλλον». 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές του αγώνα έκαναν, η κοινωνική λειτουργός στην τράπεζα εθελοντών δοτών του μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» Παναγιώτα Καραφυλλίδου, και η Πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» Μαρία Ευστρατίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook