Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη – Βελτίωση από Τρίτη – Που έβρεξε περισσότερο σήμερα

Ισχυρές βροχές εκδηλώθηκαν σήμερα σε Χανιά και Ρέθυμνο, και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι βροχερό.

Συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τον κ.Λέκκα αναμένεται να παραμείνει φθινοπωρινό με βροχές κατά περιόδους ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια της Κρήτης. Ανατολικότερα και νότια της Κρήτης θα σημειωθούν λιγότερες βροχές.

Πιο ήπιου χαρακτήρα βροχές θα έχουμε την Κυριακή και την Δευτέρα. “Οι βροχές θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, κυρίως στις βόρειες περιοχές ενώ συγκεκριμένα για την Δευτέρα οι βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν σε ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων. Από το Ρέθυμνο και δυτικότερα η ένταση τους θα είναι στα 4-5 μποφόρ, ενώ τοπικά και δυτικά των Χανίων θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μπορφόρ.Ενισχυμένοι θα είναι κατά τόπους και στα νότια όπου η ένταση τους θα φτάνει πρόσκαιρα τα 5 -6 μποφόρ.

Στα πελάγη η ένταση των ανέμων θα κυμαίνεται στα 5-6 μποφόρ ενώ τοπικά στο Αιγαίο έως και τα 7 αλλά αυτό δεν εγκυμονεί κινδύνους οσον αφορά τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα με την ελάχιστη να είναι κοντά στους 15 βαθμούς κελσίου για τις παράκτιες περιοχές ενώ στα ορεινά θα πέσει κοντά στος 10 βαθμούς κελσίου, οι μέγιστες τιμές θα κυμαίνονται κοντά στους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.

Από την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί και επανέλθουν οι καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να εξασθαινούν αλλα η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την μέγιστη μονο να ανεβαίνει κατά 1-2 βαθμούς κελσίου  “

Που έβρεξε σήμερα περισσότερο:

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 14:30 καταγράφονται στις περιοχές: Κολυμπάρι Χανίων (92 mm), Πλατανιάς Χανιών (59 mm), Κέντρο Χανίων (49 mm), Φαλάσαρνα Χανίων (45 mm), στην πόλη του Ρεθύμνου (34 mm) και Άγιοι Πάντες Χανίων (33 mm).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook