Την ευκαιρία από τα… μαλλιά φαίνεται να έχει αρπάξει ο Αντώνης Κοκκαλάς, που καθιερώνεται στον Πλατανιά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ομπερχάουζερ.

Ο Χανιώτης τερματοφύλακας, που αναδείχθηκε από τον Άρη Σούδας και βρέθηκε από νεαρή ηλικία στον Πλατανιά, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας αναφερόμενος στην ευκαιρία που πήρε, στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τη συνέχεια.

Αναλυτικά ακολουθεί η συνέντευξη όπως παρουσιάζεται στο fcplatanias.gr:

Ο Ναπολέων είχε πει ότι η ικανότητα μοιάζει άχρηστη, χωρίς την ευκαιρία. Οι ικανότητες του Αντώνη Κοκκαλά είναι δεδομένες. Αυτό που δεν είχε δοθεί στον Χανιώτη γκολκίπερ της ομάδας μας, είναι η ευκαιρία να τις (απο)δείξει. Ο τραυματισμός, όμως, του Νταβίντ Ομπερχάουζερ, ήταν για τον Κοκκαλά το κάλεσμα που περίμενε για να πάρει το χρίσμα του πρώτου γκολκίπερ. Εχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ στα 4 επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ο 25χρονος τερματοφύλακας δείχνει ότι άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

– Αντώνη, η ευκαιρία που περίμενες εδώ και καιρό στην ομάδα, ήρθε για σένα. Πόσο μεγάλη είναι πλέον η ευθύνη του να είσαι ο βασικός γκολκίπερ και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος;

“Είναι κάτι το οποίο περίμενα πολύ καιρό και δούλευα καθημερινά για αυτό. Πήρα και πέρυσι την ευκαιρία σε κάποια παιχνίδια αλλά δεν ήταν το ίδιο γιατί είχαν μεγάλη «απόσταση» μεταξύ τους όποτε δεν θα έλεγα ότι νιώθω κάποια ευθύνη που παίζω βασικός. Είναι αρχή του πρωταθλήματος όποτε πιστεύω δεν είναι κρίσιμη στιγμή απλά θέλω σε κάθε παιχνίδι να κρατάω το μηδέν και να βοηθάω την ομάδα μου”.

– Εχεις δεχτεί μόλις ένα γκολ στα ματς που έχεις παίξει. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη δική σου ψυχολογία, αλλά και για την ομάδα γενικότερα;

“Για τη δίκη μου ψυχολογία είναι από τα βασικά στοιχεία γιατί έτσι νιώθω ότι βοηθάω την ομάδα μου αλλά και ότι παιχνίδι με παιχνίδι γίνομαι ακόμα καλύτερος. Όσο για την ομάδα πιστεύω ότι αρχίζουν να νιώθουν μια σιγουριά-ασφάλεια και ότι σε κάθε ματς μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα”.

– Ο Πλατανιάς μετά από το Κύπελλο, πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στη Ριζούπολη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι ήταν αυτό που χρειαζόταν για να… γυρίσει ο διακόπτης;

“Το χρειαζόμασταν φυσικά και βοήθησε ψυχολογικά αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να γυρίσουμε κάποιον διακόπτη. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερη και αυτό φαίνεται. Μην ξεχνάτε πέρυσι η ομάδα φάνηκε από τον Δεκέμβρη και μετά όποτε θέλει υπομονή και πολύ δουλειά για την συνέχεια”.

– Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει για φέτος, με δεδομένο ότι ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα αρχή, έπειτα από τις αρκετές προσθαφαιρέσεις του καλοκαιριού;

“Κάθε χρόνο η ομάδα βάζει στόχο να βρίσκεται όσο γίνεται πιο ψηλά στην βαθμολογία που αυτό σημάνει αρχικά γρήγορη παραμονή. Βέβαια στα δύο τελευταία χρόνια αγγίξαμε ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη. Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια γιατί άλλαξε το 80% την ομάδας όποτε θα έλεγα ότι για φέτος στόχο έχουμε την παραμονή και μετά ότι καλύτερο έρθει καλοδεχούμενο».

– Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας πλέον διεξαχθεί και η 5η αγωνιστική και με δεδομένο ότι έχουν υπάρξει αρκετές εκπλήξεις αλλά και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων;

“Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρόνια γιατί όλες οι ομάδες σε κάθε ματς γίνονται καλύτερες και έτσι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό ακόμη περισσότερο. Πιστεύω θα έχει πολλές εκπλήξεις στο τέλος ειδικά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αλλά και στην ουρά η μάχη για την παραμονή δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook