Το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φαράγγι του Αγ. Φανουρίου αναδεικνύεται και ταυτόχρονα προστατεύεται με εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Αριστείδης Μπολάκης βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν από τον εργολάβο του έργου για την έναρξη και την πορεία των εργασιών.

Το έργο, με τίτλο ¨ Οικοτουριστική Διαδρομή από Αυγενική μέχρι Αγ. Φανούριο Βενεράτου¨ συνολικής απόστασης 2.500 χλμ, εντάσσεται στο πρόγραμμα της «Πράσινης Ανάπτυξης» έχει προϋπολογισμό : 197.318,00 ΕΥΡΩ, και θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 μήνες.

Προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού, φυτεύσεων, διαδρομών και ειδικές κατασκευές που στόχο έχουν να βελτιώσουν την πρόσβαση στο φαράγγι.

Στην ίδια περιοχή αναμένεται να δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα ο Βιολογικός Kαθαρισμός Παλιανής, έργο ενταγμένο στο ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών σημαντικών παρεμβάσεων προστατεύεται το περιβάλλον και δίνεται η δυνατότητα σ’ επισκέπτες να ανακαλύψουν μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook