Ανακοίνωση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου με αφορμή τις εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου στο Πισκοπιανό Χερσονήσου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.  

«Με πολλή χαρά έλαβα την πρόσκληση για τις εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και πραγματικά λυπάμαι που δεν μπορώ να βρεθώ κοντά σας.  

Πολλά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου, στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στους Συλλόγους, στους φορείς και τους επιχειρηματίες, και σε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και υλοποίηση της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας που αναδεικνύει τη σημασία του τουρισμού και το υψηλό επίπεδο του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη, τόσο χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προϊόντα της περιοχής, όσο και, κυρίως, χάρη στους ανθρώπους της. 

Με την ευκαιρία της αποψινής εκδήλωσης θέλω να υπογραμμίσω την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη, με μακροχρόνιο ορίζοντα και προτεραιότητα τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία έργων υποδομής που θα στηρίξουν τον τουρισμό ανά περιοχή και κλάδο. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει πέντε βασικούς άξονες, ώστε να γίνει ο τουρισμός κινητήρας ανάπτυξης και ευημερίας. Οι άξονες αυτοί περιλαμβάνουν την προσέλκυση επενδύσεων, δίκαιη φορολογική πολιτική, χωροταξικό σχεδιασμό και ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, αξιοποίηση των προϊόντων με προστιθέμενη αξία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος συνολικά.

Η Κρήτη θα είναι από τους μεγάλους ωφελημένους της πολιτικής μας, διότι έχει όλες τις δυνατότητες να προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook