Ζουν ένα καθημερινό Γολγοθά και ο χειμώνας έρχεται

Στο κέντρο των Χανίων, απέναντι από το 7ο δημοτικό σχολείο, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, ζει μια μητέρα με τα τρια ανήλικα παιδιά της και η καθημερινότητα για αυτούς έχει μετατραπεί σε Γολγοθά.

Πρόκειται για μια οικογένεια Ρομά, που πριν βρεθεί στο δρόμο, ζούσε σε ένα μικρό σπίτι που της είχε παραχωρηθεί, όμως αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, καθως η ιδιοκτήτρια το ζήτησε για ιδιοκατοίκηση.

Τα παιδιά, πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο και οπως φαίνεται θέλουν να “ξεφύγουν” από την μοίρα που συχνά τα κοινωνικά στερεότυπα και οι συνθήκες έχουν ‘διαλέξει” για αυτά. Δεν θέλουν να μένουν στο δρόμο και επιζητούν την μόρφωση. Το ένα από αυτά πηγαίνει Γυμνάσιο και τα άλλα δυο στο δημοτικό.

Η μητέρα, είναι εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ και λαμβάνει ένα μικρό χρηματικό ποσό όμως δεν φτάνει για ενοίκιο, ειδικά την τελευταία περίοδο που τα ενοίκια έχουν “εκτοξευθεί” στα Χανιά για όσους είναι τυχεροί να βρουν σπίτι.

Η διαδικτυακή «ομάδα βοήθα με να μπορώ», που πολλές φορές έχει βοηθήσει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανέδειξε το θέμα, ζητώντας από τους συμπολίτες τη συνδρομή για να μπορέσει η οικογένεια να “ξεφύγει” από αυτήν την κατάσταση.

Ο χειμώνας αυτές τις ημέρες “έδειξε το πρόσωπό του”, και η οικογένεια πέρα όλων των άλλων δυσκολιών, έχει να αντιμετωπίσει και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που έρχονται.

Ανάμεσα σε ποντίκια και λάσπες, η βροχή και το κρύο, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες και την ανάρτηση της ομάδας “βοήθαμε να μπορώ”.

“Στο πάρκιγκ απέναντι από το έβδομο δημοτικό σχολείο, στο ΠΙΚΠΑ απο πίσω υπάρχει η σκηνή η οποία βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.. Εκεί ζει η κ. Αδριανή Τσακίρη με τα 3 τις παιδιά απο τα οποία το ένα γυμνάσιο κ τ’ άλλα δύο δημοτικό. Η οικογένεια είναι ρομά ενταγμένη στην χανιώτικη κοινωνία. Οι γείτονες κάνουν λόγο για μια αξιοπρεπέστατη μητέρα και παιδιά. Ας πράξει ο κάθε ένας όπως του επιβάλει η συνείδηση του…
Να σημειωθεί οτι η μητέρα παίρνει επίδομα για τα παιδιά και είναι εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ. Το μόνο που ζητάει είναι ένα σπίτι με χαμηλό ενοίκιο”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook