Το μέτρο της αύξησης ΦΠΑ στο 23% γιατί είναι ψηφισμένο και πρέπει να είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε, τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος, ανοίγοντας όμως ένα «παράθυρο» για διατήρηση του υπάρχοντος συντελεστή για τα είδη εστίασης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός, όπως δημοσιεύει το in.gr, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκλογικεύσει τους φορολογικούς συντελεστές εφόσον, όπως είπε, «συμφωνήσουμε σε πρακτική και εφαρμόσιμη λύση για τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ».

Ο κ. Βενιζέλος παραλλήλισε το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με ένα νέο καθρέφτη που χρειάζεται η χώρα για να ξαναγνωριστεί με τον εαυτό της. «Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας ως οικονομία, ως αγορά, ως κοινωνία, ως κράτος και ως προς τις σχέσεις κράτους και οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, δήλωσε ικανοποιημένος από την ειλικρίνεια και τον πρακτικό χαρακτήρα του διαλόγου, ενώ τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα ριζοσπαστικό παραγωγικό μέτωπο.