Είδη ένδυσης και υπόδησης όπως αθλητικά παπούτσια, φόρμες, αλλά και διάφορα σχολικά είδη (γραφική ύλη) διένειμε η Περιφέρεια Κρήτης σε 166 παιδιά νηπιακής, δημοτικής και γυμνασιακής εκπαίδευσης της κοινότητας των Ρομά στη περιοχή «Δύο Αοράκια» στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και τα στελέχη της Περιφέρειας Μάρω Παπαδογιαννάκη και Κατερίνα Λενακάκη επισκέφθηκαν την κοινότητα των Ρομά στα «Δύο Αοράκια» όπου έγινε η διανομή των ειδών στα παιδιά.

Η κοινωνική δράση, όπως αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Πολιτείας-Αυτοδιοίκησης για υλοποίηση ενεργειών που στοχεύουν στη Δια Βίου Μάθηση και κοινωνικοποίηση των Ρομά. Όπως διευκρινίζει η κα. Βρέντζου, η διανομή των ειδών ένδυσης, υπόδησης, σχολικών ειδών,  έγινε μετά από σχετικό αίτημα προς την Περιφέρεια από το 8ο νηπιαγωγείο Αλικαρνασσού, το 3ο και 4ο δημοτικό Αλικαρνασσού, το Γυμνάσιο Αλικαρνασσού, και σε συνεργασία με τους διευθυντές τους αντιστοίχως: Βασιλική Καλτσά, Αναστασία Καραβόλια, Αντώνη Περισυνάκη και Μιχάλη Σφυράκη. 

«Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την κοινωνική πολιτική, συνεχίζουμε τις δράσεις μας στο νησί όσο και στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Δια Βίου Μάθηση των Ρομά. Ο στόχος είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων Πολιτείας-Αυτοδιοίκησης ώστε τα παιδιά των Ρομά να μην εγκαταλείπουν την δημόσια υποχρεωτική εκπαίδευση, να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, και να συνεχίζουν μετά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα μοιράσαμε τα είδη αυτά στα παιδιά που με ιδιαίτερη χαρά μας υποδέχτηκαν, ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τους διευθυντές των σχολείων, το εκπαιδευτικό προσωπικό, την κοινωνική λειτουργό, αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Ρομά τον κ. Σεραφειμόπουλο. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλων προγραμματίζονται και άλλες κοινωνικές παρεμβάσεις» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ρομά Συμεών Σεραφειμόπουλος δήλωσε: 

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου για την σημαντική αυτή προσφορά στα παιδιά μας, όπως επίσης ευχαριστούμε τη δασκάλα Ευαγγελία Γούλα και την κοινωνική λειτουργό Κατερίνα Χριστοδούλου. Τα προβλήματα που έχουμε είναι πάρα πολλά, θέλουμε  να συνεχίσουμε την συνεργασία με την Περιφέρεια που με τις παρεμβάσεις αυτές βελτιώνει το βιοτικό-εκπαιδευτικό επίπεδο των παιδιών μας, ευχαριστίες και πάλι». 

Στην διανομή των ειδών παρούσες ήταν επίσης η δασκάλα εικαστικών στο 3ο δημοτικό Αλικαρνασσού Ευαγγελία Γούλα και η Κοινωνική Λειτουργός Κατερίνα Χριστοδούλου. Ιδιαίτερη και συγκινητική ήταν η στιγμή όταν παιδιά του δημοτικού σχολείου πρόσφεραν τις ζωγραφιές τους στην Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης ευχαριστώντας για την προσφορά των ειδών. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook