Τι κοινό είχαν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πέρασαν τα δύο πρώτα 24ωρα του 2011 στο κρεβάτι παρά τη θέλησή τους; Ένα υπερσύγχρονο iPhone, στο οποίο -λόγω κάποιας βλάβης- δεν λειτούργησε το ξυπνητήρι.

Η κατασκευάστρια Apple δεσμεύθηκε να λύσει το θέμα από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

Ήταν η δεύτερη φορά, σε διάστημα λίγων μηνών, που υπήρξε δυσλειτουργία στο ξυπνητήρι των δημοφιλών συσκευών (η πρώτη φορά ήταν όταν άλλαξε η ώρα σε χειμερινή), κάτι που προκάλεσε θύελλα παραπόνων στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, καθώς και σε blogs.

Εκνευρισμένοι χρήστες έστελναν σχόλια για την... καθυστερημένη άφιξη στη δουλειά, στην αποβάθρα του τρένου ή ακόμα και σε αεροδρόμια.

Η Apple, σύμφωνα με το BBC, αναγνώρισε το πρόβλημα (χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την αιτία) και δήλωσε «όλα τα ξυπνητήρια θα δουλεύουν κανονικά από τις 3 Ιανουαρίου».

Η βλάβη φάνηκε να αφορά κυρίως τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iPhone 4, που κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο, αν και υπήρξαν αναφορές για προβλήματα και σε παλαιότερες εκδόσεις των συσκευών, στις οποίες είχε γίνει αναβάθμιση λογισμικού.

Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς είχαν αγοράσει συσκευές iPhone 4 μέχρι το καλοκαίρι του 2010.

Newsroom ΔΟΛ