Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε που έκρυβαν οι απαγωγείς τον επιχειρηματία αλλά κατέστρωνε το τέλειο σχέδιο  

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας από την Κρήτη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες είναι ελεύθερος, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα την νύχτα που ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί

Οι πληροφορίες θέλουν τον άνθρωπο να είναι καλά στην υγεία του, και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της σχολής αστυφυλάκων Ρεθύμνου για προληπτικούς λόγους, με τους συγγενείς να σπεύδουν κοντά στο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε αρκετό καιρό που κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο η αστυνομία ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσης του.

Μάλιστα, από την ΕΛ.ΑΣ γινόταν χρήση θερμικής κάμερας ενώ είχαν τοποθετηθεί και μικροκάμερες στην περιοχή που κρατούνταν ο επιχειρηματίας, προκειμένου να ελέγχονται οι κινήσεις των δραστών.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας κρατούνταν σε κρησφύγετο σε περιοχή λίγο έξω από το Ρέθυμνο, σε μάντρα αυτοκινήτων στην γέφυρα “Ζουρίδα”.

Για την ώρα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά επτά συλλήψεις ένας εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα.

Να σημειωθεί ότι για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως πρόκειται για την πρώτη απαγωγή που το θύμα απελευθερώθηκε χωρίς να δοθούν λύτρα ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία η “βροχή” ανακοινώσεων από τοπικούς φορείς και αιρετούς της αυτοδιοίκησης την τελευταία εβδομάδα, όσον αφορά την υπόθεση Λεμπιδάκη.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη απελευθέρωση του επιχειρηματία. 

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής ενώ τα εύσημα δίνει από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθώς και άλλοι αρχηγοί κομμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook