Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου:

“Αγαπητοί συμπολίτες,

απο σήμερα άλλη μια αυθαίρετη, βιαστική, και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση οδηγία του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε εφαρμογή. Αφορά τον τρόπο επισκέψεως  των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Σύμφωνα με αυτήν καθορίζεται ως μέγιστος αριθμός επισκέψεων οι είκοσι ασθενείς την ημέρα, οι εκατό την εβδομάδα,  οι διακόσιοι το μήνα  και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης τα δεκαπέντε (15) λεπτά ανά ασθενή. Από τον περιορισμό  εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά. Σημειώστε επίσης ότι αυτή η οδηγία ισχύει ΜΟΝΟ για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Ουσιαστικά με την εφαρμογή της ο γιατρός σας πρέπει σε  διάστημα πέντε ωρών να εξετάσει 20 ασθενείς  (20 ασθενείς x 15 λεπτά = 5 ώρες -300 λεπτά-). Έτσι ο 21ος ασθενής της ημέρας, θα εξετάζεται επ’ αμοιβή ανεξάρτητα αν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο μηνιαίο όριο των 200 επισκέψεων. Πέρα από αυτό η εφαρμογή της σημαίνει πως ανεξάρτητα του προβλήματος υγείας που σας ταλαιπωρεί, πρέπει ενδεχομένως να περιμένετε αρκετά για να εξεταστείτε από τον γιατρό σας μέσα σε αυτά τα αυστηρά χρονικά και αριθμητικά όρια που ισχύουν από σήμερα. 

Αγαπητοί συμπολίτες,

προγραμματίστε έγκαιρα την επίσκεψη σας, οπλιστείτε με υπομονή,  δείξτε κατανόηση και  εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Είναι αυτός που θα σας ακούσει, θα σας εξετάσει και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook