Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με τους φορείς του αθλητισμού για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Κρήτη, την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για την μαζική συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών στον αθλητισμό.

Αυτό αναφέρεται σε μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή τη σημερινή πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού όπου διοργανώνονται αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Μαλίων και το γυμνάσιο Καστελίου όπου παράλληλα είχε συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Ο κ. Συριγωνάκης παράλληλα στο μήνυμα του αφού εύχεται σε μαθητές, μαθήτριες αλλά και σε όλους τους γυμναστές, γυμνάστριες κάθε επιτυχία στο αθλητικό και κοινωνικό στίβο της ζωής τους, τονίζει: «Για την Περιφέρεια Κρήτης ο αθλητισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια. Με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, με την υποστήριξη σε αθλητικούς συλλόγους και φορείς, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια των τοπικών αθλητικών φορέων για την μαζική συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών στον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποκτά ιδιαίτερα σημασία για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο αθλητισμός για τη μαθητική κοινότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της αγωγής των νέων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Κρήτης μέσα στις γυμναστικές αίθουσες των σχολικών μονάδων, μέσα σε γήπεδα και στάδια μαθαίνουν να αγωνίζονται για να κατακτήσουν τα μεγάλα και τα μικρά τους όνειρα. Μαθαίνουν να σέβονται τους κανόνες της συνύπαρξης και της υπευθυνότητας, μα πάνω από όλα μαθαίνουν να αγαπούν το σώμα τους και να φροντίζουν την υγεία τους. Σε όλους τους γυμναστές που υπηρετούν στα σχολεία της Κρήτης, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του νησιού ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αθλητικό και κοινωνικό στίβο της ζωής τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook