«Πλώρη» για τα σαλόνια της Α1 έχει βάλει η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ που μπαίνει με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας κοιτάζοντας κρυφά και την άνοδο στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ. 
Την Δευτέρα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων «Μ.Παπακαλιάτης» στο γήπεδο του ΟΦΗ έγινε η παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας ενώ το παρόν στην συνέντευξη έδωσαν η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και όλοι οι παίκτες της ομάδας. 
Ο επικεφαλής της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ ο Μάνος Ξημέρης μίλησε πρώτος λέγοντας ότι : «Πάνω απ΄όλα εύχομαι να έχουμε την υγεία μας και μια καλή σεζόν στην Α2 κατηγορία . Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης αφού καλωσόρισε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε από την περσινή χρονιά και την επίτευξη της ανόδου επισημαίνοντας: «Πέρυσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που την υλοποιήσαμε στο 100% και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν».
Όσο για τον στόχο της νέας χρονιάς ανέφερε: «Είχα δηλώσει πέρυσι ότι φιλοδοξία μου είναι ο ΟΦΗ να βρεθεί στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του μπάσκετ . Εμείς σαν διοίκηση θα βάλουμε τον πήχη ψηλά γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο όραμα για αυτή την ομάδα. Το ποδοσφαιρικό τμήμα μπορεί να είναι ο καθρέπτης αυτής της ομάδας αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του Ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε οργανώσει σε επαγγελματικά επίπεδα το τμήμα του μπάσκετ έτσι ώστε να έχει και παρόν και μέλλον. Το μπάσκετ μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την Κρήτη σε υψηλό επίπεδο και ο ΟΦΗ έχει τον κόσμο και την ιστορία για να στηρίξει μια ομάδα στην Α1 κατηγορία». 
Στη συνέχεια ο κ. Ξημέρης τόνισε ότι το τρίπτυχο Ερασιτέχνης, ΠΑΕ και κόσμος θα πρέπει να δέσει αρμονικά τη νέα χρονιά έτσι ώστε να υπάρξει και το ανάλογο αποτέλεσμα: «Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ αντιλαμβανόμενος τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ την στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Φέτος πλέον η ομάδα είναι στη Σούπερ Λίγκα και τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο οικονομικό κομμάτι. Κόσμος , ΠΑΕ και Ερασιτέχνης λοιπόν θα πρέπει να συμβαδίσουμε αρμονικά τη νέα χρονιά και η ΠΑΕ θα πρέπει να υποστηρίξει παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια την ομάδα μπάσκετ στο οικονομικό κομμάτι».
Ο κ. Ξημέρης επισήμανε στη συνέχεια ότι θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη οικονομική στήριξη και από την Πολιτεία κάνοντας λόγω ότι θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα οι οφειλές που υπάρχουν προς τις ομάδες της Α2 κατηγορίας: «Θα πρέπει η ΕΟΚ σε συνεργασία με τους προέδρους των ομάδων της Α2 να προασπίσει τα συμφέροντα τους , ενώ παράλληλα θα πρέπει η Πολιτεία να καταλάβει ότι η Α2 είναι μια κατηγορία που δίνει αίγλη και προοπτική στο χώρο του μπάσκετ. Ότι έχει υποσχεθεί η Πολιτεία στο οικονομικό κομμάτι θα πρέπει να τα τηρήσει στο ακέραιο. Δεν μπορεί η Πολιτεία να οφείλει στον ΟΦΗ από επιχορηγήσεις τα τελευταία τρία χρόνια ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ. Τα λεφτά αυτά πρέπει να τα πάρουμε για να τα δώσουμε στα παιδιά και να ανταμείψουμε την προσπάθεια που κάνουνε».
«Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί»
Ο τεχνικός του ΟΦΗ Βαγγέλης Βλάχος από την μεριά του παρουσιάστηκε ρεαλιστικός τις δηλώσεις και δεν θέλησε να μιλήσει καθαρά για τον στόχο της ανόδου: «Θέλω να καλωσορίσω τα νέα παιδιά στην ομάδα και εύχομαι φέτος να υπάρχει ένα ανάλογο κλίμα όπως το περσινό. Άλλωστε και οι προσθήκες που κάναμε κινηθήκανε πέρα από το αγωνιστικό και σε αυτό το κομμάτι και θέλαμε να αποκτήσουμε και καλούς χαρακτήρες».
Όσο για τον στόχο της νέας χρονιάς ο τεχνικός του ΟΦΗ επισήμανε: «Φέτος θα πέσουν πέντε ομάδες συνολικά από την Α2 κατηγορία και καταλαβαίνετε ότι αν δεν κάνει μια ομάδα πορεία πρωταθλητισμού θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Εμείς θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά . Ο στόχος μας θα είναι η γρήγορη παραμονή αλλά αν δούμε φως σχετικά με την άνοδο μας στην Α1 κατηγορία θα το κυνηγήσουμε. Άλλωστε υπάρχει το τρανό παράδειγμα της ομάδας του Ρεθύμνου από πέρυσι. Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και τα πάντα θα παίζονται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Πιστεύω σε αυτό που έχουμε φτιάξει και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια είτε φέτος είτε την επόμενη σεζόν η ομάδα να βρεθεί στην Α1 κατηγορία. Θέλω να κάνω και ένα κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε εντός έδρας ματς γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο».
Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κρατήθηκε ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας λέγοντας: «Είναι θετικό αυτό το στοιχείο γιατί κρατήσαμε τον βασικό κορμό και από τον Ιανουάριο και μετά όπου είχε φανεί ότι θα ανέβουμε στην Α2 κατηγορία είχαμε τον χρόνο να κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό σχετικά με τις προσθήκες για τη νέα χρονιά».
Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα
Δηλώσεις έκαναν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ . 
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Γιώργος Κερασοβίτης: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και πάνω απ΄όλα να υπάρχει μια υγεία στην ομάδα. Μέσα από την σκληρή δουλειά θα δείξουμε την ικανότητα μας στο γήπεδο».
Δημήτρης Κατιάκος: «Εύχομαι πάνω απ΄όλα να είμαστε όλοι γεροί και να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά. Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά για να τα καταφέρουμε».
Σταύρος Τουντζιαράκης: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά στην Α2 κατηγορία και να πετύχουμε ότι καλύτερο. Τα λόγια είναι περιττά και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε και θα τα δείξουμε μέσα στο γήπεδο».
Ανδρέας Σιζόπουλος: «Η παρουσία της ομάδας και οι στόχοι μας συμβαδίζουν με αυτούς του προέδρου. Δεν μπορώ να πω αν θα ανέβουμε στην Α1 κατηγορία η όχι αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ ο Αλέξης Μπάρδας που επισήμανε από την πλευρά του: «Αυτό που μπορώ να πω για τη νέα χρονιά είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο . Το ευχάριστο είναι ότι έχει κλείσει από νωρίς το ρόστερ της ομάδας και θα έχουμε πολύ χρόνο μπροστά για να δουλέψουμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος».
Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ θα γίνει στις 1 η 2 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook