Από το 2010 είχε επισημανθεί σε δημόσιο έγγραφο η επικινδυνότητα του δρόμου στα Κουνουπιδιανά, στο ύψος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής για δυο νέα παιδιά.

Επτά χρόνια μετά όχι μόνο δεν είχε γίνει κάποιο έργο αλλά ούτε καν στοιχειώδεις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Χανίων που παρουσιάζει το Flashnews.gr, το οποίο απαντούσε σε αίτημα του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων για επανακαθορισμό των στάσεων τον Νοέμβριο του 2010, αναφέρεται ότι ειδική επιτροπή που μετέβη στην περιοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης για να εξετάσει τη δυνατότητα καθορισμού στάσεων της αστικής γραμμής στην περιοχή διαπίστωσε πως υπήρξαν σημαντικές ελλείψεις που καθιστούσαν τον δρόμο επικίνδυνο.

Στο έγγραφο διατυπώνεται ρητά πως δεν υπάρχει ούτε κατάλληλη σήμανση, ούτε υποδομή, όπως για παράδειγμα μια πεζογέφυρα, που να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πεζών κυρίως φοιτητών κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τον δρόμο.

Επτά χρόνια μετά – και μετά από αλλεπάληλα τροχαία – αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο σήμερα ότι εκείνο το έγγραφο του αρμόδιου κλιμάκιου δεν αποτελούσε απλώς μια δυσοίωνη πρόβλεψη Κασσάνδρας αλλά μια αυστηρή προειδοποίηση, η οποία δυστυχώς έπεσε στο κενό.

Στο έγγραφο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί φωτεινή σηματοδότηση στη γενική είσοδο του Πολυτεχνείου, σήματα ορίου ταχύτητας και σημάτων Κ16 για τη σηματοδότηση και διαγράμμιση της οδού, ενώ εισηγείται την τοποθέτηση πεζογέφυρας (αερογέφυρας) για τη διασφάλιση των πεζών.

Δυστυχώς, χρειάστηκε να χάσουν τη ζωή τους δυο νέα παιδιά για να ανακινηθεί το θέμα της ασφάλειας της περιοχής, μόνο που αυτή τη φορά είναι χρέος όλων να κρατήσουν το αίτημα “ζωντανό” και να μην επιτρέψουν να έχει τη χειρότερη δυνατή τύχη, αυτή της λήθης…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook