Οι ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, από πέρυσι, αυξήθηκαν πάνω από 56%. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, το πρώτο πεντάμηνο του 2011 στην Επικράτεια, έγιναν 50 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, 2 απόπειρες ληστείας και εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις. Το πρώτο πεντάμηνο του 2010 οι ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί ανήλθαν σε 32, έγιναν 4 απόπειρες και εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβίβασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικής με τα μέτρα προστασίας των οδηγών ταξί.

Στην απάντησή του ο υπουργός επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά των οδηγών ταξί, την πρόληψη και την αποτροπή θυματοποίησής τους, το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν δώσει εντολές για την εφαρμογή μέτρων αστυνόμευσης και ασφάλειας, κάτω από το συντονισμό των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, των Διευθύνσεων της Αστυνομίας και Ασφαλείας και των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας. Επίσης δραστηριοποιούνται οι Υπηρεσίες Άμεσης Δράσης, οι Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) και οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ο κ. Παπουτσής αναφέρει ακόμη ότι μελετώνται προτάσεις για την τοποθέτηση τεχνικών μέσων προστασίας με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της εμπειρίας από άλλα κράτη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει επίσης ότι τον περασμένο Απρίλιο εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Προδιαγραφές Ασφαλείας Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων» με την οποία επιτρέπεται πλέον η τοποθέτηση διαχωριστικού ασφαλείας, με στόχο την προστασία των οδηγών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της συγκεκριμένης απόφασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook