Δείτε μερικούς από τους ακριβότερους καφέδες…

Πολλά τα είδη του καφέ, τα αρώματα, οι ποικιλίες του… Οι φανατικοί με το ρόφημα αυτό ψάχνουν διαρκώς να γευτούν και κάτι διαφορετικό. Κι αν έχουμε συνηθίσει στον φραπέ, στον καπουτσίνο και στον ελληνικό, υπάρχουν καφέδες που κοστίζουν πολύ ακριβά, επειδή η διαδικασία της συλλογής αλλά και η ποικιλία τους είναι δύσκολη και σπάνια αντίστοιχα…

Δείτε μερικούς από τους ακριβότερους καφέδες…

Blue Mountain (Wallenford Estate, Τζαμάικα) – 45 ευρώ το μισό κιλό

Έχει ήπια και λιγότερο πικρή γεύση και τον αγαπούν πολύ οι Ιάπωνες, αφού το 80% εξάγεται από την Τζαμάικα στην Ιαπωνία.

Fazenda Santa Ines (Minas Gerais, Βραζιλία) – 44 ευρώ το μισό κιλό

Καλλιεργείται στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία Minas Geraiz και η παραγωγή του γίνεται ακόμα και σήμερα με παραδοσιακές τεχνικές, χωρίς καμία αυτοποιημένη διαδικασία. Η γεύση του έχει τη γλυκύτητα των μούρων και της καραμέλας.

El Injerto (Huehuetenango, Γουατεμάλα) – 44 ευρώ το μισό κιλό

Προέρχεται από την περιοχή Huehuetenango της Γουατεμάλας και το 2006 κέρδισε το βραβείο Cup of Excellence, το πιο σημαντικό στην ποιότητα του καφέ.

St. Helena Coffee Company’s Island (St. Helena, Νότιος Ατλαντικός) – 70 ευρώ το μισό κιλό

Στο ομώνυμο νησί που βρίσκεται στις ακτές της Αφρικής καλλιεργείται και παράγεται αυτός ο καφές. Η δημοφιλία του οφείλεται στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος τον εκθείαζε και μάλιστα φύτευε και ο ίδιος τους σπόρους του στο νησί St. Helena.

Hacienda La Esmeralda (Boquete, Παναμάς) – 92 ευρώ το μισό κιλό

Καλλιεργείται αποκλειστικά στη μικρή πόλη Boquete του Παναμά, στη σκιά παλιών δέντρων guava κι έχει λάβει ουκ ολίγες φορές την πρώτη θέση σε διαγωνισμούς καφέ του Παναμά αλλά και της Αμερικής.

Luwak Coffee (Ινδονησία) – 140 ευρώ το μισό κιλό

Ο ασυνήθιστος τρόπος παραγωγής του είναι αυτός που του δίνει την πρώτη θέση στη λίστα με τους ακριβότερους καφέδες. Παράγεται από κόκκους καφέ που έχουν πρώτα καταναλωθεί από αγριόγατες της Ινδονησίας και βγαίνουν μετά από το πεπτικό σύστημα των ζώων εν είδει κοπράνων βέβαια. Καθαρίζονται και συλλέγονται, ενώ οι ποσότητες είναι περιορισμένες

 

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook