Από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ν. Λασιθίου, στα πλαίσια της “Ημέρας Δράσης κατά της Αξιολόγησης” που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Σε δίωρη  κατάληψη – αποκλεισμό του γραφείου της διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου στο ΓΝΑΝ από τις 8 ως τις 10 το πρωί προχώρησαν σήμερα Τρίτη 3/10/2107  μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ν. Λασιθίου, στα πλαίσια της “Ημέρας Δράσης κατά της Αξιολόγησης” που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη με τη διάταξη του άρθρου 36 του Ν. 4489/17 που ψήφισαν στις 21 του Σεπτέμβρη στη Βουλή θεσμοθέτησαν την ανταπεργία – αφού προβλέπει τιμωρητικά μέτρα για όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που είναι καθ’ όλα νόμιμη – κάτι που καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν τόλμησε να νομοθετήσει.

Η διάταξη του άρθρου 36 του Ν.4489/17 είναι προδήλως αντισυνταγματική, όπως φαίνεται και από τις γνωμοδοτήσεις δύο πανεπιστημιακών, του κ. Πάνου Λαζαράτου, Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και του κ. Αριστείδη Καζάκου, Ομότιμου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και της δικηγόρου –εργατολόγου κ. Μαρίας Τσίπρα.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο για την κατάργηση της (Ν)τροπολογίας του άρθρου 36 του Ν. 4489/17 θα συνεχισθεί με την ίδια αποφασιστικότητα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία-αποχή (ποσοστό άνω του 90%) έδωσαν και θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον αυταρχικό κατήφορο της αυτοαποκαλούμενης «φιλουπαλληλικής και φιλεργατικής» κυβέρνησης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook