Συνολικά 1470 πακέτα τσιγάρων και 215 συσκευασίες λαθραίου καπνού κατασχέθηκαν στο Ηράκλειο

Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ένας 65χρονος, μία 58χρονη και μία 55χρονη, καθώς και δύο αλλοδαποί, ένας 27χρονος και ένας 18χρονος, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ηράκλειο, από στελέχη του Γραφείων Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο από τα ανωτέρω στελέχη στον 65χρονο ο οποίος επέβαινε σε Δ/Κ όχημα ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του σαράντα οκτώ (48) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Ηρακλείου και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων στην οικία που διαμένει με την 58χρονη σύζυγό του, εντοπίστηκαν διακόσια εβδομήντα τρία (273) πακέτα τσιγάρων και δεκαεννέα (19) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών. 

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία της 55χρονης ημεδαπής όπου ο 65χρονος αποθήκευε τα καπνικά προϊόντα και στην οποία εντοπίστηκαν διακόσια δύο (202) πακέτα τσιγάρων και μία (01) συσκευασία καπνού.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 27χρονος και ο 18χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι, όπως προέκυψε, προμήθευαν τον 65χρονο με τα καπνικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους διακόσια πενήντα (250) πακέτα τσιγάρων και είκοσι (20) συσκευασίες καπνού, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία όπου διαμένουν, βρέθηκαν επιπλέον εξακόσια ενενήντα επτά (697) πακέτα τσιγάρων και εκατόν εβδομήντα πέντε (175) συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά χίλια τετρακόσια εβδομήντα (1.470) πακέτα τσιγάρων και διακόσιες δεκαπέντε (215) συσκευασίες καπνού, όλα άνευ της ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, το Δ/Κ όχημα, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων τριάντα (330) ευρώ και εννέα (09) κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook