Η σύντροφος του Στίβεν Πάντοκ, του δράστη του μακελειού στο Λας Βέγκας, επέστρεψε σήμερα στις ΗΠΑ από τις Φιλιππίνες, όπου οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες έλαβε 100.000 δολάρια από τον δράστη.

Η Μαριλού Ντάνλεϊ, 62 ετών, ξεκίνησε χθες Τρίτη το βράδυ από τη Μανίλα και έφτασε σήμερα στο Λος Άντζελες.

Μόλις έφτασε την περίμεναν πράκτορες του FBI, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ την θεωρούν «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα που διεξάγεται για τα κίνητρα του Πάντοκ. Ωστόσο δεν είναι υπό κράτηση και μπορεί να κινείται ελεύθερα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών των Φιλιππίνων (NBI), το αντίστοιχο του FBI, ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί ερευνητές της ζήτησαν βοήθεια για να εντοπίσουν την Ντάνλεϊ.

Παράλληλα η NBI ερευνά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ντάνλεϊ έφτασε στις Φιλιππίνες τον προηγούμενο μήνα και ότι ο Πάντοκ είχε καταθέσει στον λογαριασμό της 100.000 δολάρια.

Η Μαριλού Ντάνλεϊ είναι Αυστραλή πολίτης, σύμφωνα με την Καμπέρα. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ πριν 20 χρόνια για να εργαστεί σε καζίνο.

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ταυτότητά της χρησιμοποιήθηκε για να γίνει κράτηση στο ξενοδοχείο» Mandalay Bay, από το δωμάτιο του οποίου ο Πάντοκ σκόρπισε τον θάνατο την Κυριακή το βράδυ, δήλωσε χθες Τρίτη η Τζούλι Μπίσοπ, η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών.

«Η Αυστραλία θα στηρίξει την έρευνα των αμερικανικών αρχών όσο καλύτερα μπορεί, όμως δεν είχαμε άμεση επαφή με τη Μαριλού Ντάνλεϊ», πρόσθεσε.

ΑΠΕ
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook