Έργα ανάπλασης, προϋπολογισμού 260.000,00 € – Ως έργα πνοής για τους οικισμούς τα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αποκορώνου

Την Τετάρτη 04/10/2017, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφτηκε τα έργα ανάπλασης της πλατείας Αγίου Νικολάου Βάμου και του οικισμού Καμπιών, τα οποία βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, τα υπόψιν έργα ανάπλασης, προϋπολογισμού 260.000,00 €, αποτελούν έργα πνοής για τους οικισμούς, αφού ο μεν οικισμός Βάμου αποτελεί πόλο τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με αναστυλωμένα κτίσματα παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής και μεγάλη επισκεψιμότητα και μόνιμο πληθυσμό όλο το χρόνο.

Ο δε οικισμός Καμπιών βρίσκεται σε μια ευρύτερη τουριστική περιοχή του Δήμου με τουριστικές μονάδες και θερινές κατοικίες παραδοσιακού χαρακτήρα.

Τα έργα βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα των οικισμών, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους αλλά και τις συνθήκες των υφιστάμενων χρήσεων και δημιουργούν επίσης συνθήκες ανάπτυξης νέων χρήσεων. Τα παραπάνω αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων όσο και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στους οικισμούς προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook