Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ταβέρνα – mini market στο Σαρακήνικο – Πυροσβεστικό σταθμό ζητά η Δήμαρχος Γαύδου

Τελευταία ενημέρωση 10:20

Αναστατώθηκε  στις 04:30 τα ξημερώματα η Γαύδος, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ταβέρνα-μίνι μάρκετ στο νησί της Γαύδου, στην περιοχή Σαρακήνικο.

Η πυρκαγιά, ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες, στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες του Βασίλη Τζουνάρα στο gavdosfm, το mini market έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και η ταβέρνα.

.

Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου ανέφερε τα εξής:

Σήμερα η Γαύδος δοκιμάστηκε για μια ακόμα φορά καθώς ξέσπασε φωτιά σε μίνι μάρκετ-ταβέρνα στο Σαρακίνηκο το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Στην επιχείρηση συμμετείχε το πυροσβεστικό όχημα με τους δυο πυροσβέστες αλλά και ένα φορτηγό εξοπλισμένο με βυτίο και αντλία και όπως πάντα ομάδα εθελοντών  που με τις σαγιονάρες κυριολεκτικά μπήκαν στην φωτιά για να εμποδίσουν την εξάπλωση της αλλά και να σώσουν ότι μπορούν. 

Σήμερα επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη στελεχωμένου πυροσβεστικού σταθμού με μόνιμο όχημα και τουλάχιστον δυο πυροσβέστες. 
Εμείς οι κάτοικοι του νησιού, με ή χωρίς ιατρικές βεβαιώσεις, θα είμαστε έτοιμοι πάντα να πέσουμε και ξυπόλυτοι στην φωτιά προκειμένου να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 

Αμέσως μετά την έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της πυρκαγιάς, θα οργανωθούν αλληλέγγυες ομάδες εργασίας για να βοηθήσουμε καταρχήν στον καθαρισμό και απομάκρυνση των καμένων.

 

 

 

Πυρκαγιά σε περίπτερο-κυλικείο κοντά στην παλιά βάση στις Γούρνες

Και στο Ηράκλειο σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τα ξημερώματα, στις 03:20, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε περίπτερο-κυλικείο κοντά στην παλιά βάση, στις Γούρνες.Από την φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο περίπτερο, με τους 3 υπαλλήλους της Π.Υ να ολοκληρώνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στις 05:30.

Τα αίτια θα διερευνήσει το ανακριτικό της Π.Υ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook