Σε 771 ανήλθαν οι άστεγοι στο Πουέρτο Ρίκο από τη διέλευση του τυφώνα Αϊρίν, ο οποίος προκάλεσε και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ενώ το νησί Ισπανιόλα προετοιμάζεται τώρα για τη διέλευση του τυφώνα, ο οποίος εξακολουθεί να ενισχύεται.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Λουίς Φορτούνο κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων (Fema).

«Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα παντού στο Πουέρτο Ρίκο», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αύριο θα αποφασίσει αν θα ξανανοίξουν ή όχι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα έμειναν κλειστές.

Σήμερα το πρωί 771 άνθρωποι εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε καταφύγια που έχουν εγκατασταθεί σε 59 δήμους, ενώ 118.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν παροχή νερού και περίπου 800.000 ηλεκτρικού ρεύματος (δηλαδή περίπου το 50% των νοικοκυριών), σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν επίσης πολλές πλημμύρες και διακοπή της κυκλοφορίας σε οδικές αρτηρίες.

Γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας Αϊρίν απομακρυνόταν από το Πουέρτο Ρίκο με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα αφήνοντας πίσω του ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο Αϊρίν, ο οποίος αναβαθμίστηκε σήμερα από τροπική καταιγίδα σε τυφώνα, συνεχίζει να ενισχύεται και κατευθύνεται προς τα νησιά Τερκς και Κάικος και την Ισπανιόλα (το νησί που μοιράζονται η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία).

Συναγερμός για τροπική καταιγίδα έχει σημάνει και στις δύο αυτές χώρες που βρίσκονται στην Ισπανιόλα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένεται να σημειωθούν από απόψε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook