Σε πρωτάκουστα επίπεδα έχουν φτάσει οι συλλήψεις στρατηγών στην Τουρκία! Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο συνολικός αριθμός της ανώτερης ιεραρχίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται στη φυλακή έχει φτάσει τα 53 άτομα.

Οι 46 απ’ αυτούς ήδη βρίσκονται στις στρατιωτικές φυλακές της χώρας.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 15% της συνολικής ιεραρχίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ένα γεγονός που δείχνει πως πράγματι οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εμπειρίας καθώς οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της γειτονικής χώρας.

Χθες μάλιστα συνελήφθη ο ναύαρχος τριών αστέρων, Ντενίζ Κόρα,  για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με μια ομάδα που σχεδίαζε να δολοφονήσει τους διοικητές του πολεμικού ναυτικού, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κόρα κατηγορείται ότι στρατολόγησε νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνουν μέλη του δικτύου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τους διοικητές του ναυτικού.

Επιπλέον, δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άλλη επιχείρηση το 2003 για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook