Τις καταθέσεις δύο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Flashnews.gr.

Πρόκειται για τον 45χρονο αγρότη από τον Πρινέ Ρεθύμνου και τον επίσης Ρεθυμνιώτη μεσίτη, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε την κόρη του για τη αποστολή επιστολής στην οικογένεια Λεμπιδάκη.

Ο 45χρονος αγρότης από τον Πρινέ ισχυρίζεται ότι ήταν φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Συγκεκριμένα στην απολογία του αναφέρει πως τον στρατολόγησε ένας Ρώσος, ο οποίος του είπε πως μπορεί να τον φέρει σε επαφή με έναν ομοεθνή του για μια δουλειά που θα του εξασφαλίσει 100.000 ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, βρέθηκε να προσέχει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, για 15 ημέρες κατά τις οποίες δεν είδε άλλα άτομα. Μάλιστα, τονίζει πως καθημερινά έφερναν φαγητό στον ίδιο και τον κρητικό επιχειρηματία, χωρίς ωστόσο να βλέπει ποιος το έφερνε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρει πως ο ίδιος βρισκόταν στο αυτοκίνητο στο οποίο έγινε μπλόκο από την  τροχαία και από το οποίο οι επιβαίνοντες πέταξαν ένα κινητό τηλέφωνο, που περιείχε μήνυμα προς την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Ο 45χρονος δείχνει ως κάτοχο του τηλεφώνου τον 23χρονο αγρότη από τη Σκαλωτή Ρεθύμνου, ο οποίος αρνείται τα πάντα.

Ο μεσίτης από την άλλη, ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στη δεύτερη ομάδα της απαγωγής, στην οποία τον έβαλε ο 45χρονος ξυλουργός και αντιπρόεδρος του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου ζητώντας του να αναλάβει μόνο το κομμάτι των διαπραγματεύσεων όπως και έκανε, καθώς η πρώτη ομάδα είχε στοχοποιηθεί από την αστυνομία.

Περιγράφει αναλυτικά πως έστελνε τα μηνύματα από τα κινητά που του έδινε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου οφειλετών και πως έστειλε τις δύο επιστολές σε συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας του απαχθέντος, στη μια εκ των οποίων χρησιμοποίησε τη κόρη του για την οποία δήλωσε πολύ στεναχωρημένος που την ενέπλεξε στην υπόθεση.

Για τη δεύτερη δε ανέβηκε ο ίδιος στην Αθήνα για να την αφήσει στη είσοδο επαγγελματικού χώρου συγγενικού προσώπου του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook