Συνεχίζεται η κλοπή ρεύματος από το ραντάρ του αεροδρομίου στα Δύο Αοράκια το οποίο έχουν αποκλείσει Τσιγγάνοι, ώστε να μην υπάρχει
πρόσβαση.

Η ΥΠΑ, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς», αναζητά λύσεις καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στο σημείο για να εργαστούν.

Το θέμα απασχολεί τα τελευταία χρόνια τις αρχές καθώς τα περιστατικά «υποκλοπής» ρεύματος από το ραντάρ του «Αερολιμένα» πρωτοεμφανίστηκαν από το 2004!

Κίνδυνος για τις πτήσεις

Πέρυσι τον Απρίλιο μάλιστα ο τοπικός τύπος είχε αναδείξει τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εξαιτίας της υποκλοπής ρεύματος από την κεραία του ραντάρ στα Δύο Αοράκια από αθιγγάνους του καταυλισμού της Νέας Αλικαρνασσού.

Το ραντάρ λόγω των συνεχών υποκλοπών έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει σημαντική βλάβη με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι τονίζουν ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.

Η διοίκηση του αερολιμένα εκπέμπει sos για τους κινδύνους που υπάρχουν και έχει ενημερώσει τόσο την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ηλεκτρονικοί) αγωνιούν τις περισσότερες φορές να ανέβουν στο σημείο όπου βρίσκεται το ραντάρ όταν παρουσιάζεται βλάβη, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των αθιγγάνων, όπως λένε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι τον Απρίλιο εργαζόμενος στον ΚΑΗΚ εγκλωβίστηκε στο χώρο όπου βρίσκεται το ραντάρ και δεν τον άφηναν να φύγει από το σημείο, επειδή ξηλώθηκαν οι παράνομες παροχές ρεύματος.

Η Αστυνομία πολλές φορές χρειάστηκε να επέμβει για να συνοδεύσει τους ηλεκτρονικούς του αεροδρομίου για να δουλέψουν και να ελέγξουν τα συστήματα στα Δύο Αοράκια.

Όπως αναφέρουν υπάλληλοι του Αεροδρομίου, οι συνδέσεις που έχουν γίνει για την κλοπή ρεύματος είναι ερασιτεχνικές και γι αυτό το λόγο είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του ραντάρ με αποτέλεσμα να τεθεί ακόμη και εκτός λειτουργίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook