Εξαιρετικής σημασίας η πορεία αναβάθμισης του Λιμανιού του Ηρακλείου σε «λιμάνι εκκίνησης-τερματισμού» για την κρουαζιέρα

Το νέο σύγχρονο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας που κατασκευάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ξεναγήθηκε στη νέα κατασκευή υποδοχής των επισκεπτών, έκτασης 1.150 τετραγωνικών, και με την οποία το λιμάνι του Ηρακλείου αναβαθμίζεται από ενδιάμεσος σταθμός σε σημείο εκκίνησης και τερματισμού της κρουαζιέρας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή και με την Αντιπρόεδρο κα Αγγέλα Σμυρνάκη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση.

Σχετικά με τη σημασία της αναβάθμισης των δυνατοτήτων του λιμανιού του Ηρακλείου, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι εξαιρετικής σημασίας η πορεία αναβάθμισης του Λιμανιού του Ηρακλείου σε «λιμάνι εκκίνησης-τερματισμού» για την κρουαζιέρα.

Η καταφανής απουσία τουριστικής πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια εξανάγκασε τα ελληνικά λιμάνια να αποτελούν κυρίως «λιμάνια διέλευσης» και όχι «λιμάνια εκκίνησης», με αποτέλεσμα οι δαπάνες των επιβατών αλλά και των εταιρειών κρουαζιέρας που πραγματοποιούνται στη χώρα να είναι εξαιρετικά χαμηλές και χωρίς αντίκρυσμα για την τοπική κοινωνία.

Εξαιρετικής σημασίας έχει αποδειχτεί επίσης και η εδώ και ενάμιση έτος σύσταση ενός θεσμικού εργαλείου, της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, με κοινή απόφαση των δύο Υπουργείων – Ναυτιλίας και Τουρισμού -,  ως ένα σαφές και χειροπιαστό μήνυμα χάραξης και εφαρμογής κοινού και ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για την κρουαζιέρα.  

Η στρατηγική αναβάθμιση του λιμανιού από τον ΟΛΗ σημαίνει έσοδα για την τοπική οικονομία αλλά και ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου θα είναι πρωταγωνιστής σε μια άλλη πορεία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook