Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά από μια μαραθώνια διαδικασία απολογιών που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Περίπου στις 4.30 σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων στον ανακριτή, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Και οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ θυμίζουμε ότι η 8η συλληφθείσα, η 16χρονη κόρη του ενός είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας υποστήριξε ότι συμμετείχε στο τελικό στάδιο κατά το οποίο υποχρεώθηκε καθώς απειλήθηκε η ζωή του, να κρατήσει στον χώρο της μάντρας του τον απαχθέντα. Ο τελευταίος φρουρός του Λεμπιδάκη υποστήριξε ότι συμμετείχε από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο 22χρονος κτηνοτρόφος κράτησε την ίδια στάση στην απολογία του, ισχυριζόμενος οτι δεν έχει καμία ανάμειξη με την απαγωγή του επιχειρηματία. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. 

Οι κατηγορούμενοι βαρύντονται με κατηγορίες για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμό.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων προκύπτουν 8 νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά, Γιώργος Περράκης, δήλωσε ότι αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook