Οι συγκρούσεις Λίβυων αντικαθεστωτικών και δυνάμεων που πρόσκεινται στον Καντάφι συνεχίζονται μέσα στην Τρίπολη, την στιγμή που και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται πως ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας -με τους ξένους ανταποκριτές να αναφέρουν πως είναι αδύνατο να εξακριβωθεί τι από τα δύο ισχύει.

Επίκεντρο όπως αναφέρει το in.gr, των μαχών, παραμένει το κτιριακό συγκρότημα που λειτουργούσε ως έδρα της κυβέρνησης του Καντάφι, όπως και η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Rixos. Οι αντικαθεστωτικοί περιμένουν επίσης ενισχύσεις από θαλάσσης, που θα φτάσουν στο λιμάνι της Τρίπολης.

Άφαντος παραμένει ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ενώ σύγχυση προκάλεσε η επανεμφάνισή του γιου του, Σαΐφ, τη σύλληψη του οποίου από τους εξεγερμένους είχε επιβεβαιώσει και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: «Η Χάγη ας πάει στον αγύριστο, θα λιώσουμε τους αντάρτες» απάντησε στους δημοσιογράφους ο Σαΐφ.

Κατά την παράξενη επανεμφάνισή του στο κέντρο της Τρίπολης τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Σαΐφ ανέφερε πως ο πατέρας του είναι «φυσικά στην Τρίπολη» και προειδοποίησε τους εξεγερμένους πως οι δυνάμεις του Λίβυου συνταγματάρχη «θα λιώσουν τους αντάρτες». Η Τρίπολη, συνέχισε, «ήταν παγίδα, τους δυσκολεύουμε άρα νικάμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook