Το Ασημένιο (Silver) Βραβείο στο διαγωνισμό των Best City Awards που αφορούσε τις ελληνικές πόλεις που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Πλατανιά ο οποίος διακρίθηκε στην ενότητα «Βιώσιμη Πόλη» (Liveable City) και ειδικότερα στην Κατηγορία «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» για το έργο του «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (platanias.aitiseispoliton.gr)».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2017 στην οποία και έδωσε το παρών, προκειμένου να παραλάβει το σχετικό βραβείο, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης. 

Με αφορμή την εν λόγω βράβευση του Δήμου Πλατανιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης δήλωσε τα εξής: 

«Πραγματικά αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που ο Δήμος Πλατανιά συγκαταλέγεται – για δεύτερη συνεχή χρονιά – μεταξύ των πόλεων που καινοτομούν σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το έργο της ανάπτυξης και λειτουργίας του καινοτόμου συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων – το οποίο είναι διαθέσιμο στην δ/νση: http://platanias.aitiseispoliton.gr- για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής ειδών πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση του εν λόγω έργου το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Αντώνη Φραγκονικολάκη, τα υπηρεσιακά στελέχη των Τμημάτων Προγραμματισμού & Πληροφορικής και Κοινωνικής Προστασίας και βεβαίως την τοπική εταιρεία ανάπτυξης διαδικτυακών συστημάτων IMMKO που ανέπτυξε τεχνικά την εφαρμογή».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών και ενίσχυση της εύρυθμης, αποτελεσματικής και με διαφάνεια λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησε το έτος 2017 – με τη συνεργασία της εταιρείας ΙΜΜΚΟ – στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός καινοτόμου συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των πολιτών στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής ειδών πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού του Παντοπωλείου. 

Στρατηγικός στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη και η παροχή ενός εξειδικευμένου, εύχρηστου και σύγχρονου διαδικτυακού μηχανισμού με τον οποίο αφενός οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούσαν να υποβάλλουν – εύκολα και γρήγορα – αίτηση προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Πλατανιά και αφετέρου τα στελέχη του Δήμου Πλατανιά θα μπορούσαν να διαχειριστούν βέλτιστα τις αιτήσεις και να μειώσουν τόσο το φόρτο εργασίας, όσο και τους χρόνους ολοκλήρωσης/διεκπεραίωσης της διαδικασίας μοριοδότησης και επιλογής των δικαιούχων.

Η διαδικτυακή φύση του έργου παρείχε τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν την αίτησή τους χωρίς μετακινήσεις, ανά πάσα στιγμή μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό). Παράλληλα, το σύστημα ενίσχυσε το αίσθημα διαφάνειας, καθώς με την συμπλήρωση της αίτησης, οι πολίτες έβλεπαν σε πραγματικό χρόνο τα μόρια (βαθμολογία) που είχαν συγκεντρώσει με βάση τα δηλωθέντα στοιχεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook