Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου στο Δικαστικό Μέγαρο στη Νεάπολη οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου το απόγευμα της Κυριακής οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του γιατρού από την Σητεία.  

Ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός και η 38χρονη σύζυγος του γιατρού – επίσης απο την Βουλγαρία – οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 37χρονο ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ η 38χρονη κατηγορείται για συνέργεια στην δολοφονία.

Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία έως ότου οριστεί από το δικαστήριο o δικηγόρος που θα τους εκπροσωπήσει.

Στο μεταξύ σκηνές που μόνο σε κινηματογραφικά θρίλερ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει διηγούνται οι δύο αυτόπτες μάρτυρες στο Ζougla.gr, για το φονικό που αναστάτωσε τη Σητεία.

Οι δύο κηνυγοί είχαν βγει για κυνήγι το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πιλαλήματα όταν από μακριά εντόπισαν έναν άνδρα οπλισμένο με καραμπίνα και με τη γνωστή κυνηγετική στολή παραλλαγής, να είναι κρυμμένος πίσω από μια ελιά.

Λίγα λεπτά αργότερα οι δύο κυνηγοί είδαν το αυτοκίνητο του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη να πλησιάζει και τότε άκουσαν τον πρώτο πυροβολισμό. 

Το όχημα του γιατρού έκοψε αμέσως ταχύτητα, έστριψε προς τα δεξιά και έπεσε πάνω στο κράσπεδο σηκώνοντας πολύ σκόνη. 

Αμέσως ο άτυχος γιατρός βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε γρήγορα να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση απ’ όπου βρισκόταν ο δολοφόνος προκειμένου να γλιτώσει. Ψύχραιμος ο 37χρονος Βούλγαρος εκτελεστής του, βγήκε από την κρυψώνα του, σήκωσε την καραμπίνα και ξαναπυροβόλησε.

Οι δύο κυνηγοί, έντρομοι, βλέποντας το φονικό τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία η οποία και έστησε μπλόκο στο δρόμο για την Ιεράπετρα. 

Ο δολοφόνος ξαναμπήκε στον ελαιώνα, άλλαξε ρούχα, παράτησε το σακίδιο του και την καραμπίνα, επιβιβάστηκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. 

Λίγο παρακάτω, χάρη στους δύο κυνηγούς, η αστυνομία τον συνέλαβε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook