Οι καβγάδες του γιατρού με τη Βουλγάρα σύζυγό του και το τεστ DNA – Σκότωσαν τον 62χρονο Χριστόδουλο Καλαντζάκη για να του αρπάξουν την περιουσία

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός δίπλα από το αυτοκίνητό του, το πρωί του Σαββάτου, στο δρόμο Σητείας – Μακρύ Γιαλού. Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

Η Βουλγάρα συζύγός του και δράστης, με την οποία έχουν ένα τρίχρονο παιδί, ομολόγησε ότι είχαν ερωτική σχέση με τον ομοεθνή της αστυνομικό και ότι μαζί σχεδίασαν τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Μάλιστα η παράνομη σχέση των δύο Βούλγαρων εραστών χρονολογείται από παλιά, ενώ ο 37χρονος ήρθε από τη Βουλγαρία αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό: να στήσει και να φέρει εις πέρας την ενέδρα θανάτου στον 62χρονο γιατρό!

Ήθελαν να του φάνε την περιουσία

Κατά πληροφορίες, οι δύο Βούλγαροι εραστές είπαν ακόμη στις καταθέσεις τους ότι το θύμα είχε σημαντική περιουσία και είχαν σκοπό να «βάλουν χέρι» και στα χρήματά του -σε περίπτωση, φυσικά, που δεν θα γίνονταν αντιληπτοί..

Ο καρδιολόγος είχε υποψιαστεί την σχέση της συζύγου του με τον συμπατριώτη της, που ταξίδευε συχνά στην Κρήτη και φαίνεται ότι είχε αρχίσει να αμφιβάλλει ακόμη και για το αν ήταν εκείνος ο πατέρας του 3χρονου γιου τους ή ο 37χρονος αστυνομικός! 

Οι καβγάδες στο ζευγάρι έδιναν κι έπαιρναν και η Βουλγάρα φαίνεται ότι φοβήθηκε μήπως την χώριζε, αν ζητούσε να γίνει τεστ DNA στο παιδί και αποδεικνυόταν ότι ήταν του παράνομου εραστή της. Έτσι, θα έχανε οριστικά τη μεγάλη περιουσία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη!

Όπως αποκαλύφθηκε στην προανάκριση, το στυγερό έγκλημα στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας ήταν προμελετημένο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τότε αποφασίστηκε να έρθει στην Κρήτη ο 37χρονος αλλοδαπός, για να του δείξει η ερωμένη του το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος, πηγαίνοντας στον Μακρύ Γιαλό, για να εξετάσει ασθενείς του.

Όμως, αν και εν ενεργεία αστυνομικός στην πατρίδα του, ο Βούλγαρος έκανε σημαντικά λάθη, όπως το να στήσει την ενέδρα θανάτου σε ένα σημείο γεμάτο… κυνηγούς, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει την σκηνή της δολοφονίας ένας 73χρονος  ή να παρατήσει την κυνηγετική καραμπίνα σε κοντινό σημείο με τα αποτυπώματά του πάνω της!

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 37χρονο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η 38χρονη φέρει δίωξη για συνέργεια στη δολοφονία.

Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται από το νόμο, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει έναν δικηγόρο στους δύο κατηγορουμένους προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook