Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια, το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο κάνει συντονισμένες προσπάθειες προσέλκυσης διεθνούς φήμης καλλιτεχνών με απώτερο σκοπό την σταδιακή αποδοχή του καθεστώτος από τη διεθνή κοινότητα. Παρ’ ολίγον θύματα παραπλάνησης να πέσουν η Τζένιφερ Λόπεζ, η Ριάνα και ο Χούλιο Ιγκλέσιας με τον τελευταίο να έχει καταθέσει μήνυση κατά του καθεστώτος, αλλά και της εταιρίας που τον προσκάλεσε να τραγουδήσει στα κατεχόμενα.

Το περυσινό καλοκαίρι, είχε προσκληθεί να τραγουδήσει στο ξενοδοχείο «Ζέφυρος» η Τζένιφερ Λόπεζ. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κατεχόμενη Κερύνεια και πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του ’74, λίγο πριν την τουρκική εισβολή στο νησί και ανήκε σε ελληνικά χέρια. Το 2000 ξανάνοιξε για το κοινό πλήρως ανακαινισμένο, αφού πρώτα πέρασε στα χέρια τουρκικής εταιρίας, περνώντας στη λίστα των κτημάτων που λεηλατήθηκαν και μεταπωλήθηκαν παρανόμως.

Η συναυλία της Λόπεζ στο εν λόγω ξενοδοχείο, ματαιώθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων θαυμαστών της, στελεχών της ομογένειας, αλλά και του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Τότε, η λατίνα τραγουδίστρια είχε αναρτήσει στην προσωπική της ιστοσελίδα: «Ποτέ εν γνώσει της δεν θα υποστήριζε οποιοδήποτε κράτος, χώρα ή καθεστώς το οποίο θα είχε σχέση με οποιασδήποτε μορφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σημειώνεται ότι στην συναυλία της ήταν προγραμματισμένη και η παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

\"http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/rihanna.jpg\"Πρόσκληση, όμως, να τραγουδήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στον «Ζέφυρο» δέχθηκε και η Ριάνα η οποία, όμως, αρνήθηκε να παραστεί στα Κατεχόμενα.

Τελευταίο θύμα ήταν ο Χούλιο Ιγκλέσιας. Μάλιστα, η εταιρία που τον εκπροσωπεί, «International Creative Talent Agency», υπέβαλε μήνυση εναντίον του παράνομου καθεστώτος των κατεχόμενων, της εταιρίας Voyager Kibris (που παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Merit Crystal Hotel and Casino- πρώην Ζέφυρος στην κατεχόμενη Κερύνεια) και της εταιρίας NetHoldings με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Στη μήνυση περιγράφεται η προσπάθεια παραπλάνησης του διεθνούς φήμης Ισπανού τραγουδιστή, καθώς στην πρόσκληση δεν του είχαν παρουσιαστεί τα γεγονότα ως έχουν. Μάλιστα, ο Ιγκλέσιας είχε δεχθεί επιστολή από το γραφείο του ίδιου του «πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους.

Μεταξύ άλλων, στη μήνυση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει σε Κυπρίους το οποίο κατέλαβαν οι Τούρκοι μετά την εισβολή, αλλάζοντας παράνομα ιδιοκτησία κι όνομα, ανοίγοντας έτσι το χρόνιο θέμα των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων που λεηλατήθηκαν και παράνομα βρίσκονται σε χέρια άλλων.

\"http://www.philenews.com/data/2011/08/15/2011_08_15_12_55_43__2c387bf61469402fa5bcff948cb01a3e.jpg\"

«Ο κ. Ιγκλέσιας έμαθε για την κατάσταση στην κατεχόμενη Κύπρο λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία, όταν το θέμα έγινε γνωστό κι έλαβε επιστολές και e- mails από πολλούς Ελληνοκυπρίους. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε και από την πρεσβεία της Κύπρου για το καθεστώς, αλλά και για το θέμα της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου», είπε στην εφημερίδα ο δικηγόρος Αθανάσιος Τσιμπίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook