Ένα δροσερό, εύκολο και πολύ γρήγορο επιδόρπιο

Το σημερινό γλυκό είναι τόσο εύκολο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Απλά το βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες και είναι έτοιμο για απόλαυση.

Υλικά

350 γραμμάρια μπισκότα  σοκολάτας
125 ml κρύο γάλα
200 γραμμάρια ρικότα
50 γραμμάρια  ζάχαρη
50  γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα με ένα μίξερ και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ, μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε το μίγμα σε ορθογώνιο σχήμα και από πάνω απλώνουμε το τυρί που είχαμε στο ψυγείο. Για το τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook