Ήδη οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς προσφέρουν πακέτα για την πληρωμή των οφειλών προς την εφορία με τις πιστωτικές τους κάρτες. Και όπως αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη καθώς αναμένεται «φοροκαταιγίδα» τον Σεπτέμβριο, στο σύνολο τους οι τράπεζες θα ενργοποιήσουν τα γνωστά φοροδάνεια.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η imerisia.gr, η Eurobank, προσφέρει στην πελατεία της τη δυνατότητα πληρωμών προς το δημόσιο με πιστωτικές κάρτες και να εξοφλήσουν την οφειλή σε 3 άτοκες δόσεις. Ειδικότερα μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να πληρωθεί: Το πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους, ο φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), η Έκτακτη Οικονομική Εισφορά Φυσικών Προσώπων και φυσικά η Περαίωση

Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών, με δυνατότητα αποπληρωμής έως έξι άτοκες δόσεις. Πιο συγκεκριμένα με πιστωτικές κάρτες μπορεί να πληρωθεί στην εφορία, ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το ΕΤΑΚκαι το Ειδικό Πρόστιμο ΥΠΕΚΑ (δηλαδή για τους ημιυπαίθριους)

Τα φοροδάνεια τώρα απευθύνονται σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και σε επιχειρήσεις, και τα διαθέτουν οι περισσότερες τράπεζες. Πέρυσι για παράδειγμα τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν άνοδο, όταν οι επιχειρήσεις αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάστηκαν ρευστό για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί στράφηκαν στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την αποπληρωμή της περαίωσης.

Αντίστοιχα, φέτος αναμένεται αύξηση της ζήτησης από το Σεπτέμβριο, όταν η εφορία θα στείλει το «τριπλό» πακέτο στους φορολογούμενους: της έκτακτης εισφοράς, των τεκμηρίων και του τέλους επιτηδεύματος.

Στην ουσία πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια με τη διαφορά ότι έχουν χαμηλότερο επιτόκιο της τάξης του 9%, όταν για ένα συνηθισμένο καταναλωτικό δάνειο ο πελάτης της τράπεζας θα πρέπει να πληρώσει επιτόκιο της τάξης του 12% με 13%. Παράλληλα, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι διατεθειμένος να προσημειώσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο, το επιτόκιο μειώνεται ακόμη περισσότερο, ξεκινώντας από το 5,7%.

Ως προς το ύψος του δανείου, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις, φτάνει μέχρι τα 40.000 ευρώ –ή το σύνολο του ποσού- ενώ αν προσημειωθούν περιουσιακά στοιχεία μπορεί να αυξηθεί.

Αντίστοιχα, η διάρκεια ξεκινά από τον ένα χρόνο και μπορεί να ξεπεράσει τα 10 ανάλογα με την επιθυμία του δανειολήπτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook